STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Stötta klubben till nya framgångar!

KONTAKT

Allt du behöver för att kontakta oss.

Assyriskas huvudtränare Fredrik Samuelsson åker tillsammans med laget till Göteborg för att plocka tre poäng.

"Hela truppen är väldigt stolta över att få spela för Assyriska"

 

Assyriska åker ner till Göteborg för att fajtas om tre poäng mot GAIS på lördag. Efter att ha besegrat Åtvidaberg på hemmaplan med 4-0 är det ett taggat AFF som ställer in siktet på GAIS. Med 16 inspelade poäng ligger AFF strax ovanför strecket och jagar GAIS som med 23 poäng parkerar på en nionde plats. Det är med andra ord ett hungrigt AFF som kommer göra allt för att få med sig tre poäng hem till Södertälje!

 

Inför matchen mot Sirius genomförde Fredrik Samuelsson en del mindre justeringar i spelet som gav resultat. Matchresultatet skrevs till 4-0 till Assyriska efter mål av fyra olika spelare (Holster, Sliper, Pavey och Makdessi) och Assyriska kunde klättra upp till säker mark i tabellen.


- Vi justerade vissa utgångspostioner i förvarsspelet, vi ville se till att ligga lite  närmare varandra när vi mötte dem på defensiv planhalva. Det gav oss mer trygghet i spelet, men annars spelade vi på vårt sätt och som vi brukar. Offensivt gör vi inte många ändringar utan har hela tiden spelat vårt spel och har i princip bara följt vår spelmodell. Mot Sirius blev vi lite för långa och hade för stora ytor mellan oss, men jag tog ett beslut om ovan nämnda taktiska justeringar och tack vare spelarnas hårda jobb  föll det relativt  väl ut säger Fredrik.


Senast Assyriska mötte GAIS slutade matchen oavgjort 2-2 efter att Tim Söderström kvitterat på straff i matchens 92:a minut. GAIS tog då ledningen två gånger om men Assyriska lyckades komma tillbaka och inför lördagens match har Fredrik Samuelsson klart för sig hur matchen ska vinnas.


- Vi måste koncentrera oss på vårt eget spel helt enkelt. Gör vi en väldigt bra prestation vinner vi. Fullföljer vi taktiken och matchplanen så går det bra. Det finns inga lätta matcher i den här serien, och GAIS borta är inget undantag. Vi möter ett lag som inte har förlorat hemma och har två raka vinster, utöver det har de en väldigt bred trupp och har även spetsat den med flera nyförvärv.


Känner stor tillit till truppen

Assyriska har inlett höstsäsongen med en förlust och en vinst. Båda matcherna har varit målrika och AFF har gjort sju mål på de två matcherna. Fredde berättar att arbetet med att forma en startelva inte alltid varit lätt och att skador och omsättning på spelare varit omständigheter som man fått jobba efter.


- Spelarna är alltid taggade inför matcherna. Det har blivit en liten förändring i spelet sedan Ken Fagerberg lämnade, vi använde honom väldigt mycket som en referenspunkt i anfallsspelet. Men majoriteten av målen vi gjort har kommit när vi följt vår spelmodell och gjort det vi tränat på. Detta skapar förhoppningsvis en trygghet hos spelarna. Som lag måste vi alltid sträva efter att framhäva våra styrkor och dölja våra svagheter. I rollen  som tränare är min främsta uppgift att hela tiden använda spelarna på sådant sätt att deras bästa sidor kommer fram. I en perfekt värld skulle truppen vara skadefri och utvecklingen vara kontinuerlig. Tyvärr ser verkligheten inte ut så vilket gör att progressionen kan hacka men skador är en del av fotbollen och något vi måste hantera tillsammans. Med det sagt kan jag ibland önska att våra ekonomiska resurser varit större för att kunna möta spelarnas behov ännu bättre när det kommer till den individuella rehabliteringen.


Till detta tillkommer även att det har varit en viss rotation i spelartruppen med spelare in och ut. Jag är väldigt nöjd med nyförvärven, det är spelare med den karaktär jag eftersöker. Dock krävs det att jag och Joel lär känna dem snabbt för att kunna använda dem på rätt  sätt utifrån vårt arbetssätt i spelets olika faser.


- Men jag tycker att vi har haft bra perioder där vi presterat bra och tagit poäng. Visst hade vi tre raka förluster men då får man ha i åtanke att vi mötte Sirius två gånger samt saknade flera spelare, framförallt i backlinjen. Men truppen var inte alls nedslagen utan hanterade detta på det enda sättet som är det rätta, nämligen att dra lärdom av misstagen, se till att åtgärda dem och sedan gå vidare.  


Hela laget visar en väldig lojalitet och stolthet över att spela i och representera Assyriska, vilket i gengäld gör att jag känner stor tillit till grabbarna, säger Fredrik.


Läget i truppen?

Gustav Jarl är långtidsskadad men har börjat stegra sin rehab, men comebacken dröjer nog några veckor. Mattias Genc och Alex Perreira klev båda av i senaste matchen och är osäkra. Glädjande är dock att Kyle Konwea är klar för spel och vi kan använda oss av honom, avslutar Fredde.

 

 

Publicerad: 5 aug 2016 (21:00) i kategorin Senior

Skribent: Renyo Aslan

Foto: Assyria TV

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Var med och arbeta med Assyriska FF för en ny framgångssaga
Nyheter 17 jan 2018 (01:00) av Redaktionen
Assyriska söker spelare till flicklaget i åldrarna 2001 - 2004
Ungdom 17 jan 2018 av Redaktionen
Årets första nyförvärv: Husein Aly klar för Assyriska FF
Nyheter 12 jan 2018 av Redaktionen
Välkomna till informationsmöte
4 jan 2018 av Redaktionen
Suma Abu Bakarr förlänger med Assyriska FF
Nyheter 3 jan 2018 av Redaktionen
Lawal Ismail förlänger med Assyriska
Nyheter 28 dec 2017 av Redaktionen
Assyriska förlänger med Sebastian Holmqvist
Nyheter 23 dec 2017 av Redaktionen
Albert Krasniqi ny huvudtränare för Assyriska FF
Nyheter 24 nov 2017
Matchreferat U17 Ligacupen
Ungdom 23 nov 2017 av Redaktionen
Assyriskatalang född 2003 till provspel i Premier League
Ungdom 8 nov 2017 av Redaktionen
Assyriska FF, Erik Acar och Magnus Österberg går skilda vägar
Nyheter 2 nov 2017 av Redaktionen
Cupvinst igen för Assyriskas pojkar 03
Ungdom 31 okt 2017 av Redaktionen
Provspela för Assyriskas nya U16 och U17
Ungdom 31 okt 2017 av Redaktionen
Assyriska FF kommer att göra rätt för sig
Nyheter 20 okt 2017 av Redaktionen
Assyriska FF expanderar ungdomsfotbollen - söker nya talanger som vill börja spela fotboll
Ungdom 2 okt 2017 av Redaktionen
Matchinformation: Assyriska FF - Västerås SK
Nyheter 28 sep 2017 av Redaktionen
Assyriska värvar ny vänsterback
Senior 10 sep 2017 av Redaktionen
Asyriskas pojkar 14, födda 03, Distriktsmästare i fotboll
Ungdom 28 aug 2017 av Redaktionen
Christoffer Forsell klar för Assyriska
Nyheter 25 jul 2017 av Redaktionen
AFF P04 åker till Göteborg för att spela Gothia Cup
Ungdom 14 jul 2017 (01:00) av Redaktionen

NÄSTA HEMMAMATCH


TABELLEN

WEBSHOPEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta