STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 190 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Joel Riddez, Assyriskas sportchef.

Joel Riddez: Assyriskas väg framåt handlar om återuppbyggnad, stabilitet och transparens

 

Det har nu gått en månad sedan Assyriskas sportchef i ett utförligt brev till klubbens supportrar delade med sig av sin syn på klubbens prestation den här säsongen. Nu tar Joel Riddez än en gång till orda för att prata om klubbens framtid.

 

Vi är inne i en turbulent tid både på och utanför planen. Vi behöver både pengar och poäng för att kortsiktigt lösa den tuffa situationen föreningen hamna i. I detta brev ska jag försöka förklara hur jag ser på både nuläget och framtiden ur ett sportsligt perspektiv.


Nulägesanalys för a-laget

Vi är självklart missnöjda med poängutdelningen. Dock var senaste matchen mot Ängelholm ett fall framåt rent spelmässigt. Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna och gjorde i stora delar en bra prestation. Tyvärr spelade vi lite naivt i slutet av matchen vilket gjorde att vi inte säkrade tre poäng som var målsättningen. Besvikelsen var enorm efteråt, för mig som ledare var det en av de tyngsta poängförlusterna på många år. Med det i bagaget tyckte vi alla att den spellediga helgen kom väldigt lägligt. Nu har vi kunnat träna tufft och med hög kvalitet i snart två veckor och samtidigt fått en nästan helt skadefri trupp. De som fortfarande inte är i full träning är Gino Berg (fot), Alex Perreira (vad) och Joakim Askling (sjuk) dessutom är Kenny Pavey avstängd nästa match. 


På söndag väntar en tuff bortamatch mot AFC som bara förlorat en hemmamatch på Skytteholm i år. AFC är ett välorganiserat lag med gott självförtroende som jagar Allsvenskan. Jag ser framför mig en fysisk match där duellspelet kommer bli extra viktigt. Vi har alla möjligheter i världen att åka därifrån med poäng och med det arbetet spelarna lagt ner på träningen senaste tiden, är jag övertygad om att vi är på rätt väg. I de sista träningarna inför matchen handlar det mest om att sätta taktiken till matchen och pumpa spelarna med självförtroende.  Vi ska vara 100 % redo när domaren blåser igång matchen på söndag!


Vad händer efter säsongen?

Oavsett hur det går i serien, så tränar vi november ut, för att sen ta ledigt i december. Vi har en inbokad träningsmatch mot Vasalund 30/11, då vi har möjlighet att även testa spelare utifrån.


Vad är planen för 2017?

Som ni alla vet så är klubben i det läget att vi både behöver öka intäkterna men också sänka kostnaderna. För mig som sportchef innebär det att jag i samråd med styrelsen kommer titta på hur vi kan sänka a-lagets kostnader till nästa år. Ett led i det uppdraget är att hitta utvecklingsbara spelare från lägre divisioner som inte kostar lika mycket som en etablerad spelare. Detta är självklart en balansgång, då rutin är väldigt viktigt i Superettan. Jag för en ständig dialog tillsammans med de scouter som Assyriska har runt om i landet om eventuella nyförvärv. I första läget vill vi hitta spelare från storstockholmsområdet som brinner för att utvecklas som fotbollsspelare.


Jag ser inte sportchefsrollen som en enmansshow, för att vi ska kunna lyckas i framtiden behöver vi bygga en förening där alla drar åt samma håll.  På sikt vill jag implementera en röd tråd hur vi ska arbeta ända nerifrån U17 och upp till a-laget. Alla ska veta vilken uppgift de har och vilja fullfölja den till 100 %. Kan vi genom transparens och öppenhet visa var vi vill och framför allt hur vi ska nå dit så ökar chansen betydligt att vi klarar av det.


För mig handlar det om att alla - från styrelsen ner till fotbollsskolan - ska veta vad Assyriska ska stå för, vilken visionen är och vilka målsättningarna som vi ska klara av på vägen är. Kan vi få en förening där alla vet vad som gäller är jag övertygad om att det, med den energin och kraften som finns inom föreningen, inte finns några begränsningar. Med det sagt så kommer vi behöva bygga grunden innan vi lägger på taket. Vi kan inte ha som målsättning att nå Allsvenskan innan vi har en organisation som klarar av det sportsligt och ekonomiskt. Dessa steg ser jag som nödvändiga:

 • Bli bättre på att utveckla våra egna talanger, genom en bättre samverkan mellan a-lags- och juniorverksamheten.
 • Rekrytera billigare och mer utvecklingsbara spelare till a-laget.
 • Bättre ta tillvara på kompetensen som finns runt klubben.
 • Återuppbygga upp förtroendet hos medlemmar och supportrar genom öppenhet.
 • Skapa en atmosfär kring hemmamatcherna som gör dem till veckans höjdpunkt.
 • Ta mer ansvar i samhället, visa vilken positiv kraft och påverkan Assyriska kan bidra med.

 • Ni får gärna maila mig era idéer och synpunkter, då jag vill ha en ständigt pågående dialog med er. Ni når mig, som alltid, på joel@assyriska.se


  Med vänlig hälsning

  Joel Riddez,
  Sportchef Assyriska

   

   

  Publicerad: 8 sep 2016 (20:00) i kategorin Nyheter

   

  Artikelarkiv

  Årtal
  Sökord
  Max 30 tecken
   
  Tidsbrist sätter stopp för sportchefen
  Nyheter 12 jan 2021 av Redaktionen
  Försäsongen sparkar igång idag
  Senior 3 jan 2021 av Redaktionen
  Speciell avslutning under särskilda förutsättningar
  Senior 27 dec 2020 av Redaktionen
  God Jul & Gott Nytt År önskar Assyriska FF
  Krönika 24 dec 2020 (11:00) av Redaktionen
  Ni behövs mer än någonsin
  Krönika 10 dec 2020 av Moussa Esa
  Julfesten ställs också in
  Nyheter 5 dec 2020 av Redaktionen
  Super-Johan tillbaka i Assyriska
  Senior 1 dec 2020 (16:00)
  P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
  Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
  Historisk insats av Assyriskas P19
  Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
  Resan tillbaka har börjat
  Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
  Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
  Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
  P19 klara för final i DM för juniorer
  Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
  Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
  Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
  Tung seger inför avgörandet
  Senior 11 okt 2020
  Ännu en inställd aktivitet
  Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
  Inget nytt på publikfronten
  Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
  Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
  Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
  Seger som sätter Assyriska i förarsätet
  Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
  Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
  Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
  Allsvenska drömmen är borta
  Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen

  OMRÖSTNING

  I vår förra omröstning ville 56% av våra supportrar att målsättningen skulle vara en topp 3-placering och helst vinna serien. Vad är ni beredda att bidra med för att vi ska nå målsättningen?

  640 röster | Visa resultat

  SAMARBETSPARTNER

  TABELLEN

  Annonser
  Meddelande
  Bekräfta