STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 190 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Tim vill se ett AFF som går hela vägen

 

Inför matchen mot Varbergs BoIs har redaktionen pratat med mångsidige Tim Söderström som skiftat mellan yttermittfältet och anfallet under säsongen. Den 22-årige stockholmaren Söderström med meriter från U19-landslaget, har trots sin ringa ålder redan hunnit med spel i Allsvenskan för Djurgården och är inne på sin andra säsong i Superettan.

 

På tisdag åker Assyriska ner till kurorten Varberg på halländska kusten för att ta sig an Varbergs BoIS. Femteplacerade Varberg som ligger på samma plats som de slutade på förra säsongen, har sju poäng upp till Dalkurd som ligger femma och en poäng ner till Trelleborgs FF på sjätteplatsen. Assyriska ligger på 15:e plats med 21 poäng, med en match mindre än konkurrenterna kring kvalstrecket. Assyriska tappade en placering sedan Ljungskile vunnit sin match och klättrat upp på 14:e plats med 23 poäng.


I september tog Assyriska fyra poäng på lika många matcher, alltså i snitt en poäng per match. För att bättra på snittet och vinna vill Tim se mer noggrannhet i spelet.

- Jag tycker att vi ska fortsätta på samma spår, vi har spelat bra och måste bygga vidare på det. Vi har gjort fyra bra matcher men inte gått hela vägen. Det finns mycket man kan förbättra spelmässigt, göra fler mål och hålla ut ledningen. Men samtidigt är fotbollen en sport där man hela tiden kan förbättra allting, säger Tim.


Tim, som var ett av nyförvärven inför säsongen, kom till Assyriska som en tänkt forward. Förutom på topp, har Tim även spelat på yttermittfältet där han fått stor användning av sin snabbhet och sitt driv. Tim berättar att han spelat på många positioner under karriären och har inget emot att spela där tränaren placerar honom, både centralt och på kanterna, vilket ger honom en trygghet när tränaren väljer att kasta om i startelvan.


Trivs i AFF

I år har Tim hittills gjort fyra mål och fyra assist men är inte helt nöjd med det.

- Det har väl varit lite så där med målproduktionen, tycker jag. Jag är inte så jättenöjd, 4-5 mål är inte speciellt märkvärdigt och jag hoppas få ut mer. För mig ligger fokus hela tiden på laget och på nästa match, inte på min egen statistik. Laget kommer hela tiden i första hand, menar Tim som gjorde fem mål på 22 matcher förra säsongen för J Södra, en notering han är på väg att tangera.


Tim, som gör sitt första år i AFF, trivs väldigt bra och gillar att spela i Assyriska. Trots att tabelläget inte speglat truppens förväntningar är stämningen fortfarande hög och alla jobbar stenhårt.

- Det är roligt att spela i Assyriska! Vi har höga förväntningar på oss som trupp och har väl inte riktigt levt upp till dem, men vi jobbar stenhårt för att fixa det här. Vi har ett riktigt bra gäng och alla älskar att spela fotboll så stämningen är bra och uppåt i omklädningsrummet, berättar Tim som är storebror till hockeymålvakten Linus Söderström som representerat SSK och ses som ett av framtidsnamnen inom svensk ishockey och nu spelar för HV71. 


Varberg imorgon, vad tror du om matchen?

- Jag har faktiskt inte kollat på dem än. Men jag vet att de ligger femma och är ett starkt hemmalag. Det kommer bli en bra match och det är en match som vi måste vinna, jag hoppas vi kommer upp i en bra nivå och kan göra en bra prestation och vinna matchen,


- Vinner vi våra matcher så är det inga problem, vi har allt i egna händer. Jag tycker inte man ska snöa in sig på andras matcher utan vi ska köra på och göra vårt.

 

 

Publicerad: 3 okt 2016 (19:00) i kategorin

Skribent: Renyo Aslan

Foto: Assyria TV

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Tidsbrist sätter stopp för sportchefen
Nyheter 12 jan 2021 av Redaktionen
Försäsongen sparkar igång idag
Senior 3 jan 2021 av Redaktionen
Speciell avslutning under särskilda förutsättningar
Senior 27 dec 2020 av Redaktionen
God Jul & Gott Nytt År önskar Assyriska FF
Krönika 24 dec 2020 (11:00) av Redaktionen
Ni behövs mer än någonsin
Krönika 10 dec 2020 av Moussa Esa
Julfesten ställs också in
Nyheter 5 dec 2020 av Redaktionen
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen

OMRÖSTNING

I vår förra omröstning ville 56% av våra supportrar att målsättningen skulle vara en topp 3-placering och helst vinna serien. Vad är ni beredda att bidra med för att vi ska nå målsättningen?

641 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta