STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 161 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

KONTAKT

Allt du behöver för att kontakta oss.

Dystra miner efter säsongens första förlust. [FOTO: Morris Esa]

Platt fall för Assyriska

 

Det var solsken och bäddat för fotbollsfest, istället blev det platt fall och förlust för Assyriska FF mot gästande Huddinge. Inför matchen hade vi lovats mer energi, istället en ganska färg- och själlös insats. Mrad Barsom ger sin syn på säsongens första förlust.

 

Innan matchen tackade jag högre makter för solens återkomst. En sol som ger kroppen sin själ tillbaka efter ett långt uppehåll. Vi som bor norrut på jordklotet har långa mörka perioder och värdesätter därför solen mer än andra. Med Nemrut Awrohum och Kyle Konwea tillbaka i startelvan verkade ändå laget redo efter en fin träningsvecka. David Yarar och Mamadouba Diaby var avstängda och David Strömgren sjuk denna gång.

Redan efter en minut kunde Assyriska ta ledningen då Michael Kargbo stressat fram slarv från målvakten i Huddinge. Istället för att lyfta bollen i boxen gick Kargbo på avslut som rann ut i sanden. Denna situation är det enda Assyriska presterade fram till kvitteringen. Innan dess slarvades det flertalet gånger i mitten, det passades fel och det saknades själ.

Suma Abu Bakarr åkte på ett tidigt gult kort som senare skulle sig vara av stor betydelse. Huddinge bjöds på flera farligheter. Jesper Edin som räddade friläge och en kanonnick på efterföljande hörna var nog lika förvånad som oss i publiken på hur slarvigt och viljelöst spelet såg ut. Innan tanken hann grunda sig slarvades det igen. Junior som först vinner bollen på ett fint sätt, vänder upp utmanar och blir av med den i samma moment. Inlägg, skarvnick i bortre och bortaledning.

I den 26:e minuten får vi ett farligt frisparksläge till vänster som slås in i boxen. I en av flertalet dueller slits Konwea ner och domaren sätter pipan i mun och pekar mot straffpunkten. Kargbo stegar fram och sätter kvitteringen säkert i hörnet. Halvleken avslutas med att Assyriska tillåter Huddinge bli bättre och kännas farliga i kontringarna. 1-1 i halvtid.

Medan jag dricker en välförtjänt mineralvatten i pausen ställer jag mig frågan; kan det bli mycket sämre? Eller som andra brukar uttrycka sig, vi kan bara bli bättre.

Tyvärr kunde det bli mycket sämre och ganska snabbt. Någon minut efter startsignalen synade Abu Bakarr sitt andra gula kort och fick kliva av med böjt huvud. I den 52:a minuten river sedan Awrohum ner en Huddingespelare i straffområdet som domaren inte kan missa. Solklar straff och gult kort. Straffen förvaltas till bortaledning igen. Edin i målet var dock nära att rädda den.

Från ingenstans kvitterade Assyriska bara minuten efter Huddinges ledningsmål. Admir Catovic som byttes in i halvtid spelade mycket snyggt fram Izuchukwu Emeh som fint placerade bollen med vänsterfoten, stolpe in. Skulle vi vända på steken med en man mindre? Några grannar bredvid min sittplats trodde på det i alla fall. Det skulle visa sig vara fel, för efter vår andra kvittering tog Huddinge helt över matchen.

För redan i 62:a minuten tog Huddinge återigen ledningen efter en upprullning längs vår högerkant som avslutades med ett fint instick och en behärskad avslutning med bredsidan. Huddinge hade kunnat punktera matchen flertalet gånger efter fina anfall som dock avslutades på ett sämre sätt. På slutet försökte Assyriska med långa lyft mot Emeh som gav lite oreda och ett farligt skott av Linus Hillemar som bästa chans men utan att lyckas forcera in kvitteringen.

Man kan analysera detaljer, uppställningar och ha åsikter om mycket denna match. Det utelämnar jag till andra forum. En sak är dock säkert, något står inte rätt till. Ett själlöst spel och agerande som är i behov av all sol den kan få.

Startelvan
85. Jesper Edin (MV)
2. Essel Dela Sampson 69'
3. Alexsander Scibor Januszkiewicz 46'
6. Patryk Brzeski
10. Ramez Matti
11. Junior Kamana Wa Kamana
12. Izuchukwu Emeh
19. Michael Kargbo
22. Nemrut Awrohum (K)
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea

Ersättare
1. Kevin Dyplin (MV)
4. Alekh Singh
5. Lukas Johansson
7. Admir Catovic 46'
15. Tobil Kerimo
16. Linus Hillemar 69'

 

 

Publicerad: 22 apr 2019 i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Tre ungdomslag i DM finaler
Ungdom 16 aug 2019 av Redaktionen
Awrohum: Vi måste vara påkopplade från första minuten
Senior 13 aug 2019 (14:00) av Ashur Ibrahim
Augar: Vi ger aldrig upp!
Senior 12 aug 2019 av Ashur Ibrahim
Blytungt poängtapp när Assyriska kryssade
Senior 11 aug 2019 av Mrad Barsom
Assyriska värvar vänsterback
Nyheter 8 aug 2019 (11:00) av Redaktionen
Ett bra kvitto på formen
Senior 7 aug 2019 av Redaktionen
Assyriska och Emeh bryter kontraktet
Senior 31 jul 2019 av Redaktionen
Ungt Assyriska vann träningsmatchen
Senior 29 jul 2019 av Redaktionen
David Strömgren lämnar Assyriska
Senior 25 jul 2019 av Redaktionen
Tillbaka i träning
Senior 23 jul 2019 av Redaktionen
En ovanlig känsla
Krönika 14 jul 2019 av Moussa Esa
Uddlöst när Assyriska förlorade
Senior 6 jul 2019 (20:00) av Redaktionen
Yakoub: "Jätteroligt med konkurrens"
Senior 1 jul 2019 av Ashur Ibrahim
Augar: "Vi må släppa in mål men vi reagerar suveränt på det"
Nyheter 29 jun 2019 (21:00) av Redaktionen
Derbyseger förlänger sviten
Senior 29 jun 2019 av Mrad Barsom
Augar: "Måste göra rätt saker från början till slut"
Senior 27 jun 2019 av Ashur Ibrahim
Hemmamatch flyttas till Östertälje IP
Nyheter 25 jun 2019 av Redaktionen
Urstarkt Assyriska förlänger positiv trend
Senior 24 jun 2019 (14:00) av Mrad Barsom
Egna produkter ordnade stark vändning
Senior 16 jun 2019 av Mrad Barsom
Assyriska FF inleder samarbete med uniQode Stockholm
Nyheter 15 jun 2019 (12:00) av Redaktionen

NÄSTA MATCH

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta