STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 200 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Nye huvudtränaren Martin Augar (t h) och P19-tränaren Nick Leete ska tillsammans utveckla Assyriskas nya lagbygge. [FOTO: Moussa Esa]

"Det ska vara stort att bära Assyriskatröjan"

 

Han föddes i Irak, flyttade till Syrien som 3-åring och kom till Sverige när han var 10 år. Nu har Martin Augar landat på Södertälje Fotbollsarena som huvudtränare för klubben i sitt hjärta, Assyriska FF. "Vi ska bygga upp en identitet som vi kan stå för", säger Augar innan han drar på sig den röda Assyriskajackan för att leda sin första träning. Tillsammans med Nick Leete tror klubben att det ger de bästa förutsättningarna för de unga spelarna i truppen.

 

Assyriskas sportansvariga har jobbat stenhårt sedan Lars Axelsson och Anders Pense kastade in handduken 21 april. Man har träffat flera kandidater och haft många samtal med tilltänkta tränare. Till slut föll valet på 31-årige Martin Augar som huvudtränare. Tillsammans med P19-tränaren Nick Leete ska han leda och utveckla arbetet med A-laget. Leete som tillfälligt tränat A-laget i snart tre veckor blir alltså en del av den nya ledarstaben.

- Martin känns som en tränare som passar oss i tiden. Han är ung och hungrig, har rätt bakgrund och brinner för laget. Han har varit med och tagit fram flera unge spelare och är idag distriktsförbundskapten för Stockholms stadslag tillsammans med f d Assyriskaspelaren Johan Ländin. Tillsammans med Nick Leete ska han fortsätta bygga upp och utveckla vårt A-lag, säger Ninip Kino som ansvarar för Sportkommittén tillsammans med Fehmi Tasci.

- Martin har varit med och tagit fram flertalet av Huddinges unga spelare som vi mötte i tredje omgången och han kan göra samma jobb för oss och våra unga spelare. Det är ovärderligt, fyller Fehmi Tasci i.

Som spelare är Augar fostrad i BP och AIK. Efter något år i Akropolis U-lag  spelade Augar som senior ibland annat Panellinios och Råsunda IS i divsion 2 och 3.

Han började träna U-laget i Akropolis och sedan dess har han huserat i Huddinge IF:s ledarstab fr o m 2014 till dags datum. Här har han haft huvudansvar för U19 och tränade även A-laget i div 1 och div 2. Under tiden har han hunnit utbilda sig till näst högsta nivån.

Vad fick dig att bestämma dig för att ta jobbet?
- Känslan för klubben, jag har en stor anknytning och har följt laget länge som supporter, redan sedan barnsben. Det är en anrik klubb som jag känner stolthet inför.

Martin Augar ger ett ödmjukt och inspirerat intryck när han berättar om sina tankar om framtiden och hur hans bakgrund kan komma att hjälpa honom genom uppdraget som huvudtränare. Hur bra känner han till serien då?

- Jag har hyfsad bra koll på lagen, spelarna och ledarna. Dock tror jag inte att det kommer att hjälpa mig särskilt mycket eftersom klubbar i denna serie har en stor spelaromsättning. Vad jag vet är att det är  många Stockholmslag som gör serien till ett getingbo där många lag satsar för att vinna. Jag känner även till vilka planer vi kommer att spela på och hur lagen brukar ställa upp.

Han ser uppdraget som mycket inspirerande och tror på långsiktigheten som klubben. Han tror även att spelarmaterialet håller tillräckligt med kvalité för att klara av serien.

Har du följt klubben i år?
- Jag har följt klubben i alla år, just i år ser jag att det är många nya ansikten med olika spelartyper, starka karaktärer och många unga spelare som vill framåt. Det ser lovande ut.

Vad tror du att kan tillföra?
- Kortsiktigt gäller det att få ihop truppen och bygga upp en identitet som vi kan stå för. Alla ska veta vad det innebär att dra på sig Assyriskatröjan. Det är stort! Laget följs av supportrar från hela världen och vi måste visa ansvar. Långsiktigt gäller det att bygga vidare på det vi har och skapa en kontinuitet som är en faktor för framgång.


FAKTA MARTIN AUGAR
- Började tränarkarriären i Akropolis U-lag 2011-2012
- Utbildning Fysioterapi med Inriktning Fotbollsfys 2013  
- Huddinge 2014-2018
- Distriktförbundskapten from 2019 för Stockholms stadslag (pågående)
- UEFA  A-Utbildad  (nästhögsta nivån)
- Fysioterap/fotbollsfys GIH

Studiebesök hos följande klubbar
- Almere City, Holland Eerste Divise  2017
- Oldham Athletic, England  League One  2018

 

 

Publicerad: 9 maj 2019 i kategorin Senior

Skribent: Redaktionen

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Assyriskas damsatsning blir verklighet
Damer 22 jan 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Kan du hjälpa Assyriska ideellt?
Nyheter 20 jan 2021 (10:00) av Redaktionen
Tidsbrist sätter stopp för sportchefen
Senior 12 jan 2021 av Redaktionen
Försäsongen sparkar igång idag
Senior 3 jan 2021 av Redaktionen
Speciell avslutning under särskilda förutsättningar
Senior 27 dec 2020 av Redaktionen
God Jul & Gott Nytt År önskar Assyriska FF
Krönika 24 dec 2020 (11:00) av Redaktionen
Ni behövs mer än någonsin
Krönika 10 dec 2020 av Moussa Esa
Julfesten ställs också in
Nyheter 5 dec 2020 av Redaktionen
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom

OMRÖSTNING

I vår förra omröstning ville 56% av våra supportrar att målsättningen skulle vara en topp 3-placering och helst vinna serien. Vad är ni beredda att bidra med för att vi ska nå målsättningen?

695 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta