STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 179 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Linus Hillemar på topp i kamp om bollen. [Foto: Morris Esa]

Bekväm derbyseger för Assyriska

 

Derbyn brukar oftast vara täta matcher med tuffa närkamper, tätt försvar, få målchanser och två lag som inte vågar spela ut. Men publiken som hade tagit sig till Södertälje Fotbollsarena fick se ett derby fullt av målchanser, fint spel och många mål - det får man tacka hemmalaget för. Mrad Barsom var på plats för att ta tempen på årets första Södertäljederby.

 

Assyriska med en tung bortavinst i bagaget för knappt några dagar sedan tog emot Södertälje FK på Södertälje Fotbollsarena. Det vankades derby där matcherna ofta blir täta och taktiska. Assyriska ställde upp med samma startelva som senast där Linus Hillemar fick fortsatt förtroende på topp efter en gedigen insats mot FC Stockholm. Vi bänkade oss på solsidan av arenan och förväntade oss en batalj där varje centimeter betyder allt. Istället fick vi ett ensidigt derby där det egentligen fanns ett lag på plan från start till slutsignal.

Redan i den andra minuten fintade Hillemar till sig ett skottläge som inte var helt ofarligt. Minuten efter på en otrolig passning av Admir Catovic kommer Mamadouba Diaby runt på kanten, får in bollen snyggt till Linus igen som drämmer till bollen men målvakten gör en kanonräddning. På returen smäller Junior bollen i ribban.

I den 17 minuten rinner Diaby igenom och är så nära att lobba in ledningen. Chanserna avlöste varandra och publiken kunde inte förstå att det fortfarande stod 0-0. Michael Kargbo missade två frilägen fint framspelad av Catovic och Hillemar. Södertälje FK straffades rejält av djupledslöpande Assyriska. I den 40:e minuten hittade Hillemar Junior med en fantastisk passning som i sin tur valde att passa Kargbo och chansen rann ut till hörna.

Det borde redan vara avgjort med tanke på Assyriskas alla fina lägen. Av alla chanser blev denna hörna det läget som öppnade målkontot. En ganska dålig hörna som skarvas av Hillemar hamnar till slut hos Abu Bakarr Suma som på nått sätt får dit pannan och 1-0 är ett faktum. Vi går till halvtidsvila med mersmak men effektivitet som en gammal halogenlampa.

I halvtid gjorde Södertälje FK tre byten på en gång för att försöka täppa till och få en balans. Det hjälpte inte för Assyriska fortsatte på samma spår som halvleken innan, att skapa frilägen, ibland fyra mot en situationer men missade ändå chanserna. I den 55 minuten byttes Wesley Ntshangase och Kargbo ut, in kom istället nyblivne pappan David Strömgren och Ramez Matti. Det gav direkt utdelning.

Strömgren passade kort efter sitt inhopp fram Junior som snyggt tog ner på bröstet och smällde in 2-0. Bara tio minuter efter tvåan agerade Junior framspelare när han hittade Matti i straffområdet. Ramez placerade fint in bollen med sin vänsterfot otagbart i bortre hörnet. Tre mål mot noll och ridå.

Fyra noll ordnade Junior av bara farten där han egentligen borde passa in bollen till en fri medspelare. Matchens sista minuter avslutades med att Antonio Yakobs skott knockade Södertälje FKs målvakt (som fick bäras ut på bår) och en reducering i matchens sista spark. Inte så konstigt att det blev lite svajigt mot slutet då värmen samt flertalet byten tog ut sin rätt.

Detta derby går nog till handlingarna som en mycket ensidig affär där siffrorna borde varit större i hemmalagets favör. Södertälje FK får tacka ineffektiviteten hos Assyriska och sin målvakt för detta. Vi hoppas på en snabb återhämtning för SFK:s målvakt och att skadan inte är allvarlig. Kul också att våra yngre egna produkter får visa upp sig. Idag fick förutom Linus Hillemar även Antonio Yakob, Afram Hanna och Lucas Johansson speltid och det finns många fler som knackar på dörren. Det måste bara finnas lite tålamod, chanserna kommer.

Vi riktar blickarna mot nästa match och hoppas på ytterligare tre poäng.

Startelvan
1. Kevin Dyplin (MV)
6. Alekh Singh 86'
7. Admir Catovic
8. Wesley Ntshangase 55'
11. Junior Kamana Wa Kamana
14. Mamadouba Diaby
16. Linus Hillemar
19. Michael Kargbo 55'
22. Nemrut Awrohum (K) 86'
77. Abu Bakarr Suma
88. Kyle Konwea 75'

Avbytare
3. David Youssef
85. Jesper Edin (MV)
4. David Strömgren 55'
5. Lukas Johansson 86'
9. Antonio Yakoub 75'
10. Ramez Matti 55'
15. Afram Hanna 86'

 

 

Publicerad: 2 jun 2019 (23:00) i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020
Blytung förlust mot Tyresö FF
Nyheter 7 sep 2020 (13:00) av Mrad Barsom
Toppmatchen mot Tyresö FF sänds live
Nyheter 5 sep 2020
Ingen publik mot Tyresö FF
Nyheter 1 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska studsade tillbaka
Senior 31 aug 2020 (11:00) av Mrad Barsom
Snöplig förlust i toppstriden
Senior 24 aug 2020 (15:00) av Mrad Barsom

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta