STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 200 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Folkfest på arenan eller tomma läktare? Assyriska FF har mycket att jobba på inför kommande säsong, startskottet för det arbetet är onsdag 27 november 2019. [FOTO: Morris Esa]

Vilken väg väljer vi för Assyriska?

 

De senaste tjugo åren med Assyriska har varit en riktig berg- och dalbana, från svensk cupfinal och allsvenskt spel till spel i division 2. Klubben som är känd för att nå stora framgångar med små medel lyckades plötsligt inte skrapa ihop några framgångar alls med sin största budget. Assyriskas bjuder in till informationsmöte för att ta upp frågan; Vilken väg väljer vi tillsammans åt klubben i vårt hjärta? Det är dags att sätta en ny riktning på vad vi vill med vår klubb, skriver ordförande Moussa Esa.

 

Som trogen supporter har jag följt klubben i glädje och sorg, kört land och rike runt och känt både stolthet och besvikelse. På senare tid har jag med stor sorg märkt att klubbens informationsmöten oftast handlat om att lösa en skuld. Olika styrelseledamöter har stått framför oss och beklagat den uppkomna skulden som akut behöver betalas om man inte vill att klubben ska gå i konkurs.

Det är en brandssläckningsstrategi som jag själv kritiserat på många möten. Jag har tyckt att detta påminner om en återkommande allvarlig sjukdom som endast behandlas med smärtstillande, utan att man ställer rätt diagnos och hittar rätt medicin. Därför återkommer också symptomen på denna mycket trötta patient som hela Assyriska FF får representera.

På flera informationsmöten har jag ställt frågan varför olika ledningar alltid har bett supportrar och samarbetspartners att endast lösa den akuta skulden ? varför inte istället presentera en vision (diagnos) och presentera en komplett handlingsplan (rätt medicin) istället? Förstår vi helt enkelt inte att patienten snart kommer att insjukna igen om vi inte gör det rätta för en gångs skull?

Nå, det är högtid för oss alla att bestämma oss om vi verkligen vill rädda patienten på riktigt eller fortsätta ge den konstgjord andning genom att betala akuta skulder? Eftersom vi redan testat vad som händer med kortsiktiga lösningar är det dags för oss att välja en ny strategi, nämligen att ge patienten rätt medicin en gång för alla. Annars kan vi lika gärna dra ur kontakten för gott.

Vad är då rätt medicin? Hur ställer vi diagnosen? För att svara på de frågorna måste vi samtidigt ställa oss frågorna; Vilken sorts klubb vill vi att vårt Assyriska FF ska vara? Är klubben viktig för oss? Vilken roll ska klubben spela för folket? Är Assyriska en vanlig fotbollsklubb i det svenska seriesystemet eller har vi en mission som innebär att klubben betyder mer än bara fotboll?

Jag ser gärna Assyriska FF som en symbol för något mer än bara fotboll. Självklart drömmer jag om att klubben når sportsliga framgångar och etablerar sig i eliten igen, så fort som det bara går. Men jag vill också att klubben ska stå för något mer än en enkel fotbollsklubb. Jag önskar att klubben kan fostra goda samhällsmedborgare, som i sin tur blir bättre fotbollsspelare. Jag ser också helst att Assyriska FF tar ansvar för den assyriska identiteten och återigen blir folkets röst i viktiga frågor för folkgruppen.

Hur uppnår vi då denna vision? Det finns självklart inga genvägar till framgång. Det tog oss 30 år av hårt arbete att ta oss upp i Allsvenskan första gången, förhoppningsvis behöver det inte ta lika lång tid om vi jobbar enligt en uttänkt handlingsplan och med stödet av våra supportrar och samarbetspartners.

Första steget mot målet har vi redan tagit i år under säsongen 2019. Vi har återigen, med små medel lyckats att sätta ihop ett lag som var redo att vinna serien redan i år. På ungdomssidan lyckades få en spelare uttagen till P17-landslaget. Vi har jobbat väldigt hårt för att få tillbaka känslan kring laget och känner att vi lyckades på slutet av säsongen.

Nu står en ny säsong inför dörren och styrelsens säsong med förarbetet har börjat. Det arbetet och visionen vill vi i stora drag presentera för er onsdagen 27 november 2019 ? kl 19:00 på vårt kansli. Ni är välkomna att lyssna och dela med er av era tankar och idéer, efteråt kommer det finnas möjlighet att titta på Champions Leaugue-matcherna mellan Liverpool-Napoli och Barcelona-Borussia Dortmund. Det kommer även finnas lättare mat och snacks.

Har ni frågor och förslag som ni vill ta upp på mötet är ni självklart välkomna att mejla in dem till mig moussa@assyriska.se

Vi ses för att samla kraft och dela idéer. Ni är hjärtligt välkomna!

 

 

Publicerad: 17 nov 2019 i kategorin Krönika

Skribent: Moussa Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Assyriskas damsatsning blir verklighet
Damer 22 jan 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Kan du hjälpa Assyriska ideellt?
Nyheter 20 jan 2021 (10:00) av Redaktionen
Tidsbrist sätter stopp för sportchefen
Senior 12 jan 2021 av Redaktionen
Försäsongen sparkar igång idag
Senior 3 jan 2021 av Redaktionen
Speciell avslutning under särskilda förutsättningar
Senior 27 dec 2020 av Redaktionen
God Jul & Gott Nytt År önskar Assyriska FF
Krönika 24 dec 2020 (11:00) av Redaktionen
Ni behövs mer än någonsin
Krönika 10 dec 2020 av Moussa Esa
Julfesten ställs också in
Nyheter 5 dec 2020 av Redaktionen
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom

OMRÖSTNING

I vår förra omröstning ville 56% av våra supportrar att målsättningen skulle vara en topp 3-placering och helst vinna serien. Vad är ni beredda att bidra med för att vi ska nå målsättningen?

695 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta