STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 179 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Nahir Saliba var solid som en betongmur borta mot Newroz. [FOTO: Morris Esa]

Ingen revansch mot Newroz

 

Förra årets bortamatch mot Newroz FC slutade i en snöplig förlust där hemmalaget vände matchen de sista tio minuterna. Det var samtidigt Martin Augars första match som huvudtränare för Assyriska. I år kom man till Sätra IP mer förberedd och med en skön premiärseger i ryggen var förväntningarna på en ny trepoängare stora. Dessvärre blev inte matchen riktigt vad Assyriska tänkt sig.

 

När andra matchen stod vid dörren hoppades båda lagen på en solskenshistoria men fick nöja sig med iskall fotboll i en stekande sol. Hemmalaget Newroz FC ställde upp en offensiv linje på pappret men verkade inte så effektivt. Assyriska i sin tur använde sig av mycket långbollar till en början där effektiviteten matchade hemmalagets.

Christian Aphrem fick återigen chansen från start efter mål i premiären och två i träningsmatchen mot Sundbyberg. Tyvärr fick inte han så mycket att arbeta med och verkade isolerad där han oftast föredrog säkerhet istället för att gå framåt.

Första halvlekens bästa spelare i min mening går till Linus Hillemar som skapade oreda för Newroz flertalet gånger. En av sekvenserna där han snor bollen och passar Antonio Yakoub nästan från halva plan är hög klass rakt igenom. Yakoub tog i sin tur ner bollen vackert, avslutade med vänsterfoten och tvingade målvakten till en räddning. Även frisparken som Nemrud Awrohum sånär nickar in skapas av Linus.

Första halvleken är Assyriska bättre med små marginaler där Newroz kontringar är orosmomentet som man fick se upp med. Det gjorde backlinjen utan några större problem. Till andra halvlek hoppades man att Assyriska kunde förvalta alla halvlägen men så blev det inte alls och matchen slutade 0-0. Farligaste chanserna skapades av Newroz med lite hjälp av vår egen försvarslinje. Sista utposten Nahir Saliba stod dock solid som en betongmur och måttade bort lägena galant.

Rent analytiskt blev vårt innermittfält alldeles för stillastående där säkert spel bakåt i banan vann över tanken om spel framåt. Där behövs det lite mer kreativt för att luckra upp motståndarna. En annan tveksam  aspekt är tillslagen på bollen i bra lägen i och utanför boxen som bör resultera i mål men det man helst vill få ordning på är valet av direktion när man går framåt.

Innan matchen och stora delar av de nittio minuter som spelades var känslan att tre poäng inte borde vara så svårt men efter hur matchen utvecklades bör man vara ganska nöjd med ett poäng som befäster Assyriskas position som en kandidat till att kliva upp till division ett. Positivt var även Uchenna Ike fick göra sina första spelminuter och att backlinjen tillsammans med Nahir Saliba stod upp utan större problem.

Att spela match i en sådan värme med en torr gräsmatta är inte lätt men fortfarande borde man ta en närmare titt på hur man bör anfalla i framtiden. Det finns gott om tid att passa in pusselbitarna nu när det blir sommaruppehåll och nästa matchdag blir 8 augusti borta mot IFK Kumla. Det är, utan tvekan, en väldigt spännande säsong som utspelar sig.

 

 

Publicerad: 29 jun 2020 i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom

Foto: Morris Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020
Blytung förlust mot Tyresö FF
Nyheter 7 sep 2020 (13:00) av Mrad Barsom
Toppmatchen mot Tyresö FF sänds live
Nyheter 5 sep 2020
Ingen publik mot Tyresö FF
Nyheter 1 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska studsade tillbaka
Senior 31 aug 2020 (11:00) av Mrad Barsom
Snöplig förlust i toppstriden
Senior 24 aug 2020 (15:00) av Mrad Barsom

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta