STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 179 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Glada miner efter att Nemrud Awrohum nickat in ledningsmålet på hörna. [FOTO: Morris Esa].

Assyriska fortsätter vässa formen

 

I andra träningsveckan efter sommaruppehållet var det återigen dags för Assyriska att spela träningsmatch. För motståndet stod återigen ett lag från division 2 Norra Svealand, nämligen IFK Lidingö, ett lag som slutade 6:a förra året. Martin Augar och Bashar Asmar fick ännu en chans att vässa formen på deras unga trupp inför seriestarten 8 augusti. Det blev återigen en målrik match.

 

Lördagen började med en gemensam frukost och fotografering av hela truppen där stämningen var hög och förväntansfull. Målvaktstränaren Johan David stod som en bartender och förberedde allt från pålägg, ägg och gröt. Vilket kungligt mottagande!

Värt att notera är att blott 17-årige Marcus Linday fick debutera och fick förtroendet från start i A-laget. Det är en långsiktig strategi för klubben att ta upp egna spelare från ungdomsleden och ge dem förtroendet tidigt. När väl domaren blåste av matchen denna soliga dag visade Assyriska ett gott humör, laget inledde matchen väldigt bra med ett bra tryck på Lidingö med aggressivt presspel.

- Vi ägde bollen från start och skapade direkt flera bra lägen. Det bästa kom redan i tredje minuten där vår kapten Nemrud Awrohum nickade in ledningsmålet målet efter en fint slagen hörna av Kevin Sharro, meddelar Augar.

Assyriska fortsatte att skapa bra lägen och har många offensiva hörnor på raken. I mitten på första halvlek skapar Assyriska ett fint anfall där Uchenna Ike passar Elis Gillberg som drar på ett kanonskott som träffar ribban. Returen hamnar hos Uche som skjuter rakt i famnen på målvakten.

10 minuter senare får hemmalaget ännu en hörna som blir farlig. Sharro hittar Christian Aphrem på borte ytan som spelar in bollen fint och så nära att Uche sätter 2-0 men efter en tilltrasslad situation lyckas Lidingö rensa bort bollen. I nästa sekvens vinner Assyriska åter bollen efter ett lyckat presspel högt upp i banan genom Uche som försöker hitta Ramez men Lidingöförsvaret står i vägen ännu en gång.

I matchminut 40 försöker vi ställa om snabbt till offensiv attack men uppspelet från Kevin Dyplin blir för kort och rakt på en av motståndarna som upptäcker att målet är fritt och lyckas kvittera till 1-1 från långt håll, nästan mittplan. Resultatet står sig halvleken ut.

- det blev en väldigt bra första halvlek där vi spelar bra och skapar många bra lägen som vi ska göra mål på men är för ineffektiva, sammanfattar Augar.

I halvtid byter Assyriska in fem (!) spelare och bytet gör så att det tar tid för laget att återigen hitta rytmen och komma in i matchen, inledningen av andra halvlek blir också svagare än inledningen av första. I minut 60 har Assyriska ett snyggt anfall som går hela vägen från målvakten Dyplin ända fram tills att bollen sitter i mål genom inhopparen Antonio Yakoub som återigen hittar ett elegant avslut och sätter Assyriska - 2-1 ledning. Kevin Rohlin är det som gör ett fint förarbete och spelar fram Antonio. 

Efter ledningsmålet målet är Assyriska med i matchen igen och laget har en bra period där man hotar Lidingö och har ett större bollinnehav. Redan fem minuter efter ledningsmålet har Gabriel Aphrem återigen möjlighet att knorra in ännu en frispark (som han gjorde förra veckan mot Fanna BK) och den frisparken förtjänade ett bättre öde. Lidingös mest rutinerade mittback tvingades lämna muren för att ställa sig i mål och nicka bort Gabbes fina frispark nära mållinjen.

Med cirka en kvart kvar av matchen kom andra kvitteringen efter att Assyriska kommer långt från varandra i försvarsspelet. Lidingö kommer runt på vår vänsterkant och spelar in bollen till en fri spelare som förvaret missar helt. Efter kvitteringen har Lidingö mer boll utan att riktigt skapa något.

Matchen går på övertid och ser ut att sluta oavgjort när Assyriska drar igång ett snyggt anfall. Anfallet börjar hos mittbacken Essel Sampson som passar Gabbe, som förlänger bollen till lillebror Christian Aphrem, som hittar en löpande Yakoub i straffområdet. Lidingöförvaret har ingen annan åtgärd att göra än att kapa Yakoub. Domaren tvekade inte en sekund när han blåste straff, den var solklar. blir kapad och straffen är solklar som Uche sätter säkert i mål. Uchenna Ike klev fram och placerade säker in segermålet till 3-2, det blev hans andra straffmål på två träningsmatcher.

- Det blev sammantaget en stabil insats där vi skapade många fina chanser, men periodvis tappar vi kontrollen och det måste vi jobba bort, sammanfattade Martin Augar segern.

STARTELVAN
Kevin Dyplin (mv)
Lukas Johansson (60)
Essel Sampson
Nemrud Awrohum (K) (46)
Kevin Sharro (46)
Ramez Matti (65)
Elis Gillberg (46)
Marcus Linday (46)
Uchenna Ike
Benjamin Fadi (46)

AVBYTARE
Nahir Saliba (mv)
Malte Häggqvist (mv)
Adi Tahirovic (46)
Kevin Rohlin (46)
Gabriel Aphrem (46)
Rany Georgis (46)
Antonio Yakoub (46)
Eufray Barmousa (60)
Alexander Jacob (65)

 

 

Publicerad: 26 jul 2020 i kategorin Senior

Skribent: Redaktionen

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom
Ingen publik släpps in mot Arameisk-Syrianska
Nyheter 2 okt 2020 av Redaktionen
Allsvenska drömmen är borta
Ungdom 1 okt 2020 av Redaktionen
Två klassmål när Assyriska jagar toppen
Senior 27 sep 2020 (23:00)
Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval
Ungdom 24 sep 2020 av Redaktionen
Stark karaktär när Assyriska sänkte Trosa-Vagnhärad
Senior 20 sep 2020 av Mrad Barsom
Matchen mot Trosa-Vagnhärad sänds live av LT
Nyheter 19 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska håller liv i toppstriden
Senior 14 sep 2020 av Redaktionen
Matchen mot Assyriska IF sänds live av LT
Nyheter 13 sep 2020
Blytung förlust mot Tyresö FF
Nyheter 7 sep 2020 (13:00) av Mrad Barsom
Toppmatchen mot Tyresö FF sänds live
Nyheter 5 sep 2020
Ingen publik mot Tyresö FF
Nyheter 1 sep 2020 av Redaktionen
Assyriska studsade tillbaka
Senior 31 aug 2020 (11:00) av Mrad Barsom
Snöplig förlust i toppstriden
Senior 24 aug 2020 (15:00) av Mrad Barsom

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta