STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 221 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

En mycket glad Christian Aphrem som springer mot sina lagkamrater efter sitt första mål i matchen. [Foto: Morris Esa]

Tung seger inför avgörandet

 

Näst sista omgången i en bortamatch som inte skulle bli lätt att vinna. Denna lördagseftermiddag blev en klassisk höstbatalj där regnet blev en tung faktor.

 

Förutom regnet och hemmalaget var även gräset ett hinder. Det lag som kunde bemästra elementen bäst visade sig bli Assyriska FF.

Assyriska ställde upp med en annorlunda backlinje än vanligtvis, där Boris Ljevar fick vikariera istället för Kyle Konwea.

-  Kyle var tveksam till spel och där ville vi inte chansa, valet föll på Boris (Ljevar, red anm.) där vi behövde lite rutin och erfarenhet, säger huvudtränare Martin Augar.

Tillställningen började inledningsvis ganska jämt. Huddinge IF kunde tidigt ta ledningen på ett friläge men Nahir Saliba ville annat och parerade avslutet med sina långa ben. Assyriska kontrade med en chans signerad Amani Biregeyi. 

- Vi får en sisådär start, för att sedan komma in i matchen, fortsätter Augar.

Assyriska började sedan visa en lite bättre teknik i sitt grundspel, speciellt en för dagen excellent Uchenna Ike som sög ner och behandlade bollen som en pizzabagare behandlar en känslig deg. 

Ganska logiskt blev han även första målskytt eller rättare sagt, målnickare. En frispark utanför straffområdet som Gabriel Aphrem slår in lurigt mellan försvar och målvakt leder till chansen som Uchenna Ike knoppar in med huvudet.

En jämn halvlek med mycket kamp på en tung gräsplan som tagit enormt med stryk av regnet som inte ville ge med sig. Halvtid och genomblöta spelare marscherar mot omklädningsrummen. 

- Det var en ganska svårspelad match, vi pratade i halvtid om att vi tog för stressiga beslut vilket ledde till dåliga insatser, vi sade även att vi behövde köra ett mer direkt spel då det inte gick att rulla boll här, analyserar Augar.

I halvtid genomför Augar ett byte som direkt ger avkastning. Inbytte Christian Aphrem smäller till med ett vänsteravslut i sin första bolltouch. Vackert framspelad av Amani Biregeyi som gjorde sin bästa match sedan ankomsten till Assyriska. 

 - Amani fick smyga in som en nummer tio roll och gör det bra. Vi får en bra löpning av Christian som får bollen av Amani och gör 0-2, säger Augar.

När två noll målet kom öppnades himmelen upp och regnet slutade forsa helt. Som nervös åskådare började man koppla ihop önsketankar om att detta nu var helt klart. Spelet visade inga tecken på något annat.

- Efter 0-2 känner jag att vi har bra kontroll, menar Augar.

Trots en felaktig dömd straffspark till hemmalaget som Nahir Saliba, just nu kanske divison 2:s bästa målvakt räddade galant kändes Assyriska stabila.

- Det kändes riktigt bra faktiskt, tror att lagkamraterna håller med mig där och det är skönt med vinsten. Det var synd att man inte fick hålla nollan, men man tänker på laget före jaget och det är de tre poängen som räknas, säger en straffräddande Nahir Saliba.

- Vad ska man säga? Alla som såg matchen, det talar för sig själv. Han stänger igen och räddar oss, synd att han släppte in ett mål när han förtjänade nollan. Han är en viktig kugge och visar det återigen, säger målvaktstränaren Johan David.

Det konfirmerades med ett tredje mål även den signerad Christian Aphrem, ett avslut med insidan av högerfoten som satt som ett smäck i nätmaskorna. Uchenna Ike stod för förarbetet på ett utomordentligt sätt.

Precis som tankarna svävar fritt svänger även fotbollsmatcher sin egen väg. Helt plötsligt tar Huddinge IF total kontroll över händelserna, skapar chanser på löpande band som Nahir Saliba parerar med bravur. Reduceringen kom till slut välförtjänt och pressen fortsatte. Hemmalaget vara nära ytterlige en reducering men kom inte närmare än så. 

- Det går alltid att diskutera om man skulle göra bytet tidigare men just då kände jag att vi inte behövde det, kanske att vi skulle ha gjort det fem-tio minuter tidigare, kommenterar Augar.

Assyriska vinner till slut välförtjänt sett till hela matchen med 1-3. En viktig seger som fortfarande håller oss i förarsätet till ett direkt avancemang.

- Det känns skönt och underbart att fortsätta på vinnarspåret, vi ska njuta av idag för att sedan förbereda oss på bästa möjliga sätt., säger Augar.


Till säsongens sista match hoppades Assyriska FF kunna öppna upp för en större publik på 500 personer om regeringen skulle komma med positiva besked - dessvärre blev det ingen ändring i restriktionerna.


- För att vara helt ärlig tycker jag att själva beslutet är ogrundat, det är fullt på restauranger och gallerior, så varför skulle det inte kunna vara så på arenan? Tyvärr är det så här och våra fans får följa oss utanför arenan. Jag lider med dem då jag hade hoppats på att de fick vara på plats, det är dock bara något vi får acceptera, konstaterar Augar.


Samtidigt tog alla topplag tre poäng. En match kvar och en känsla säger mig att detta kommer bli en rafflande avslutning.  Nu hoppas vi bara att grabbarna laddar om till sista matchen på Lördag den 17:e oktober hemma mot Rynninge IK som slåss för att hålla sig kvar.

Vi får även hålla tummarna att Trosa-Vagnhärad SK och Arameisk-Syrianska IF ställer upp på en rejäl kamp mot toppkonkurrenterna. Spänning kommer i alla fall inte vara en bristvara, var så säkra.

 

 

Publicerad: 11 okt 2020 i kategorin Senior

Skribent: Mrad Barsom & Emanuel Barmasi

Foto: Morris Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Fortfarande motvind
Senior 19 apr 2021 av Mrad Barsom
Ett fall framåt
Senior 11 apr 2021 (23:00) av Mrad Barsom
Kollektiv kollaps i premiären
Senior 6 apr 2021 (15:00)
Ännu en premiär utan publik
Nyheter 5 apr 2021 av Redaktionen
Den flygande holländaren har landat i Södertälje
Senior 3 apr 2021 (06:00) av Mrad Barsom
God fortsättning - nu börjar säsongen
Krönika 2 apr 2021 av Moussa Esa
Oavgjort i genrepet mot Linköping
Senior 28 mar 2021 av Mrad Barsom
Ingen fest när kusinerna kom på besök
Senior 20 mar 2021 (22:00)
Många förmåner med nytt medlemssystem
Nyheter 18 mar 2021 (14:00) av Redaktionen
Moussa Corso Traoré klar för Assyriska FF
Senior 16 mar 2021 (21:00) av Emanuel Barmasi
Delad pott mot omdöpta IK Frej
Senior 14 mar 2021 av Mrad Barsom
En karibisk bris från Holland
Senior 12 mar 2021 (10:00) av Mrad Barsom
Kallelse till årsmöte
Nyheter 10 mar 2021 av Redaktionen
Multi Rehab stärker Assyriskas ledarstab
Nyheter 9 mar 2021 av Redaktionen
I dagens storm finns ett lugn
Senior 8 mar 2021 av Mrad Barsom
Assyriska besegrade ännu en seriekonkurrent
Senior 7 mar 2021 av Redaktionen
Wener tar steget från femman till Ettan
Senior 2 mar 2021 av Redaktionen
Försäsongen fortsätter: "Det finns potential i laget"
Nyheter 1 mar 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Skadedrabbat Assyriska föll mot Sollentuna
Senior 27 feb 2021 av Mrad Barsom
Assyriska FF livesänder fem träningsmatcher
AFF TV 26 feb 2021 av Redaktionen

ERBJUDANDE

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta