STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Just nu 200 medlemmar! Bli medlem enkelt och snabbt här...

SUPPORT AFF

Fans outside Sweden, contribute HERE!

Resan tillbaka har börjat

 

För ett och ett halvt år sen tog en ny styrelse över ansvaret för den då degraderade klubben Assyriska FF. Löftet från styrelsen var att senast inom fem år, det år som klubben fyller 50 år, ska vi vara tillbaka till eliten. I lördags togs första steget genom avancemanget till division 1 - men vad händer nu? Ordförande Moussa Esa delar med sig av sina funderingar om den närmaste tiden och den långsiktighet som den nya satsningen behöver byggas på.

 

BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU!

Ett och ett halvt år har passerat sedan ett decimerat årsmöte valde mig som ordförande för klubben i varje assyriers hjärta och de många Södertäljebor som följt klubben i många år. Det var nyårsafton om man räknar assyrisk tideräkning, 31 mars 2019, men det var allt annat än glädje som låg i luften.

Klubben var degraderad till spel i division 2, med en stor skatteskuld, en revison för år 2018 och en stämning från en tidigare anställd. Inte konstigt att supportrarna var besvikna och nedbrutna. Intresset var lågt, vi var knappt trettiofem personer på årsmötet, inklusive oss som skulle väljas till ny styrelse.

Där och då slog vi fast att vårt kortsiktiga mål var att fokusera på att bygga upp en organisation, satsa på vår ungdomsverksamhet och börja betala tillbaka våra skulder. Vi sade också att femårsplanen var att vi skulle vara tillbaka inom eliten med den största ungdomsverksamheten i Södermanland och en sund ekonomi - med andra ord en sund och välmående elitklubb det år vi firar 50 års jubileum.

Att gå från en elitklubb med fyra heltidsanställda till att spela division 2 med enbart ideella krafter har visat sig vara en extrem utmaning, speciellt med tanke på att vi samtidigt inför varandra lovade att hålla våra löften om organisation, ungdomsverksamhet och skulder. Förutom de få supportrar och sponsorer som valde att fortsätta stå vid vår sida har vi känt oss otroligt ensamma, och då syftar jag inte enbart på tomma läktare p g a pandemin.

Många av mina samtal med supportrar och sponsorer har börjat med att jag ber om ursäkt för att klubben hamnat i denna sits. Jag har stor förståelse för besvikelsen och sorgen för att favoritklubben har slagit in på fel väg och hamnat långt utanför rampljuset. Eftersom vi står så nära klubben färgar det av sig och vi tar det personligt, det blir något sorts hatkärlek.

Därför har vi inte heller kallat till några fler krismöten, trots att krisen har varit överhängande. Vi har inte tagit initiativ till några insamlingar, fast vi ofta har behövt det. Vi har fokuserat på vår uppgift och försökt leverera allt vi lovat med minsta möjliga resurser. Vårt fokus var att hålla skeppet flytande och ro sakta framåt, medan vi sakta tömde båten på vatten.

I lördags vann vi ändå vår serie och avancerade till division 1, det var 13 år sedan vi vann en serie. Vi vann en tuff serie med ett lag bestående till hälften av egna produkter och en snittålder på 22 år. Vi är nu ett steg ifrån Superettan, ett steg från eliten och då är frågan; vilken sorts klubb vill vi att Assyriska FF ska vara?

Som styrelse vill fortsätta det bygge vi jobbat med under två säsonger, vi vill bygga vidare på vår organisation, utveckla vår ungdomsverksamhet och vi vill fortsätta betala tillbaka våra skulder. Men i division 1 behöver vi alla växla upp minst en växel: styrelse, ledare och spelare.

Men även supportrar och sponsorer behöver visa sig. Vi kommer inte att klara kommande år utan hjälp av er, utan er kärlek och värme är Assyriska FF som en kropp utan hjärta. Resan tillbaka har börjat, var med oss från början.

BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU! BLICLUB 1974MEDLEM NU!

 

 

Publicerad: 22 okt 2020 i kategorin Krönika

Skribent: Moussa Esa

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Assyriskas damsatsning blir verklighet
Damer 22 jan 2021 (10:00) av Emanuel Barmasi
Kan du hjälpa Assyriska ideellt?
Nyheter 20 jan 2021 (10:00) av Redaktionen
Tidsbrist sätter stopp för sportchefen
Senior 12 jan 2021 av Redaktionen
Försäsongen sparkar igång idag
Senior 3 jan 2021 av Redaktionen
Speciell avslutning under särskilda förutsättningar
Senior 27 dec 2020 av Redaktionen
God Jul & Gott Nytt År önskar Assyriska FF
Krönika 24 dec 2020 (11:00) av Redaktionen
Ni behövs mer än någonsin
Krönika 10 dec 2020 av Moussa Esa
Julfesten ställs också in
Nyheter 5 dec 2020 av Redaktionen
Super-Johan tillbaka i Assyriska
Senior 1 dec 2020 (16:00)
P19 i kvalserie - se matcherna LIVE
Ungdom 28 okt 2020 av Redaktionen
Historisk insats av Assyriskas P19
Ungdom 25 okt 2020 av Redaktionen
Resan tillbaka har börjat
Krönika 22 okt 2020 av Moussa Esa
Målfyrverkeri när Assyriska säkrade seriesegern
Senior 17 okt 2020 (01:00) av Mrad Barsom
P19 klara för final i DM för juniorer
Ungdom 12 okt 2020 av Redaktionen
Erik Niva: "Då är hjärtat läkt"
Nyheter 11 okt 2020 av Redaktionen
Tung seger inför avgörandet
Senior 11 okt 2020
Ännu en inställd aktivitet
Nyheter 10 okt 2020 av Redaktionen
Inget nytt på publikfronten
Nyheter 9 okt 2020 (12:00) av Redaktionen
Augar om matchen, serieledning och publikfrågan: "Laget mår bra och vi hoppas på publik"
Nyheter 7 okt 2020 (16:00)
Seger som sätter Assyriska i förarsätet
Senior 4 okt 2020 av Mrad Barsom

OMRÖSTNING

I vår förra omröstning ville 56% av våra supportrar att målsättningen skulle vara en topp 3-placering och helst vinna serien. Vad är ni beredda att bidra med för att vi ska nå målsättningen?

700 röster | Visa resultat

SAMARBETSPARTNER

TABELLEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta