Publicerad: 2011-12-22

Skriv ut artikeln

AFF Ungdom blir Assyriska Botkyrka

SENIOR Efter en tids spekulationer står det nu klart att Assyriskas talanglag flyttas till Botkyrka och får namnet Assyriska Botkyrka.

Utlåningsreglerna för unga spelare ändras till kommande säsong, ett beslut som får konsekvenser runt om i fotbollssverige. Flera elitklubbar lägger nu ned sina talanglag som spelat i seriesystemet och även Assyriska följer det exemplet.

- Vi har utvärderat situationen och kommit fram till att förändringar är nödvändiga för att vi skall anpassa vår talangutveckling. Framför allt handlar det om hur unga spelare skall matchas. Vi har anmält oss till U21-serien kommande säsong och det kommer att bli en riktigt bra serie nu när fler klubbar deltar. Botkyrka är det bästa alternativet för AFF ungdom, det ligger bra till geografiskt för oss och vi har massor av medlemmar och supportrar i området så laget kommer att ha ett bra stöd. Samarbetet kommer egentligen att fungera precis som tidigare. Vi kommer fortfarande slussa dit spelare och de som gör bra ifrån sig i Assyriska Botkyrka kommer att få¨möjlighet att visa upp sig hos oss, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Assyriska Botkyrka kommer precis som AFF ungdom att vara en egen självständig förening. Ett samarbetsavtal kommer att skrivas med Assyriska FF där formerna för utbytet kommer att regleras. Laget kommer att spela i division 3.

- Vi är mycket glada att få leda detta projekt och denna nya klubb in i framtiden med Botkyrka som hemmabas. Vi ser stora möjligheter för klubben och vår ambition är även att inom en väldigt snar framtid starta en egen ungdomsverksamhet, säger Assur Badur, ordförande i Assyriska Botkyrka.

Vi önskar Assyriska Botkyrka lycka till och ser fram emot ett mycket nära och givande samarbete.

Redaktionen

 

Skriv ut artikeln


Skriv en kommentarBli medlem eller logga in

För att kunna använda denna funktion måste du vara medlem och inloggad. Logga in via formuläret högst upp i högerkolumnen eller klicka på knappen nedan för att bli medlem.

bli medlem

 
Logga inBli medlem  |  Glömt lösenord