Publicerad: 2012-08-31

Skriv ut artikeln

Ceyhun Eriş klar för Assyriska FF

NYHETER Nu är det klart att Ceyhun Eris skrivit på för Assyriska FF. Efter stor succé år 2010 är han tillbaka till klubben med förhoppning om att han gör ny storsuccé inom svensk fotboll. Kontraktet sträcker sig året ut, men både klubben och Ceyhun visar positiva signaler för framtiden i Assyriska FF. Redaktionens Delmon Haffo har träffat Ceyhun Eris för en exklusiv intervju.

På transferfönstrets sista dag har Assyriska gjort klart med den sista pusselbiten. Ceyhun Eris har skrivit ett kontrakt för resten av säsongen!

- Vi har haft en väldigt bra relation med Ceyhun, vi vet hans känslor för klubben. Vi har velat ta hit honom i stort sett under varje transferförnster. Han ringde själv förra veckan och uttryckte en stark vilja att hjälpa oss i detta svåra läge. Sedan har det gått väldigt snabbt och nu har vi skrivit ett kontrakt året ut. Vi har även i en positiv anda diskuterat ett längre kontrakt men tiden har varit alltför knapp. Vi kommer att ta upp den tråden närmaste veckorna igen. Ceyhun har visat en enorm vilja att komma hit och han är en vinnarskalle och en ledare på och utanför planen. Han kommer nu att sättas i hårdträning från imorgon för att hitta matchformen så snart som möjligt. Hans närvaro ger en energikick till alla i klubben, vi är oerhört glada att Ceyhun är tillbaka i Assyriska, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Ceyhun landade sent i natt och gör sin första träning med laget redan imorgon (kl 10.00, Bårsta IP). Delmon Haffo har träffat honom i för att delge oss hans tankar om hans återkomst i Assyriska:

Hur känns det att vara tillbaka i Assyriska?
- Jag är naturligtvis väldigt glad över att vara tillbaka. Redan när jag satt i flygplanet kände jag iver över att få komma tillbaka till klubben och folket som jag gillar väldigt mycket. Jag har kvar samma känsla som när jag var här för två år sedan och jag trivdes väldigt bra då.

Vad vet du om Assyriska i dagsläget?
- Jag är medveten om situationen att laget ligger på en kvalplats. Det är naturligtvis inte bra och något vi verkligen måste jobba på. Dessutom känner jag ett antal spelare som var med redan 2010 men många är nya och det ska bli spännande att komma in i det nya laget.

Vilka förhoppningar har du och vad tror du personligen att du kommer kunna bidra med?
- Förhoppningen är naturligtvis att klara kontrakten i år och detta är något jag kommer göra mitt bästa för att försöka uppnå. Jag vet att det är ett jobbigt läge, men jag tror på mig själv och mina kvalitéer och är taggad över att få spela och förhoppningsvis hjälpa klubben.

Hur kommer det sig att du hittade tillbaka till klubben?
- Jag har sedan jag var här år 2010 hållt bra kontakt med flera personer, delvis ordförande Nail Yoken. Efter matchen mot Degerfors och förlusten där tog jag kontakt med Nail och sa att jag vill komma till Er och hjälpa till. Jag tycker verkligen om klubben och kände att jag ville göra något åt det tuffa läget och därav valde jag att komma tillbaka.

Många Assyriskasupportrar har länge väntat på att du ska komma tillbaka och dem har visat ett stort stöd för dig, hur känner du inför detta?
- Jag blir glad när du säger detta, och jag känner verkligen stödet, som fanns redan sist jag var här. Det enda jag vill och vädjar om, är att folket nu kommer till arenan under matcherna och visar hela laget det här stödet som jag vet finns. Vi behöver det verkligen och Ni är så pass viktiga för oss spelare. Det kommer lyfta laget, det är jag säker på.

Jag vill å hela redaktionens vägnar hälsa dig varmt välkommen tillbaka till Assyriska.
- Tack så mycket.

Assyriska vill tacka alla som bidragit till Zelge Fans insamling för att detta förvärv gjort möjligt. Dock fortsätter insamlingen under hela helgen då affären inte är finansierad än. 

 

 


 

Delmon Haffo
Chefredaktör
delmon.haffo@assyriska.se

 

Skriv ut artikeln


Kommentarer

vakna.byt tränare han är sämst.varje match vet ej vilken spelare ska spela.laget blir ej stabil.

Måndag 3 september 2012 kl. 01:12 av jeorje

Skriv en kommentarBli medlem eller logga in

För att kunna använda denna funktion måste du vara medlem och inloggad. Logga in via formuläret högst upp i högerkolumnen eller klicka på knappen nedan för att bli medlem.

bli medlem

 
Logga inBli medlem  |  Glömt lösenord