Spelarbloggen: "Borde ha avgjort tidigare"


---------------------------

29 september 2009



Hej alla glada



Det är först nu som man insett hur mycket derbyna betyder för det assyriska folket samtidigt som man är oerhört glad och stolt över att ha varit med om bedriften i söndags. Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig blivit så glad efter en seger som jag blev efter vinsten i söndags. Stort tack till alla inblandade: spelare, ledare och inte minst alla supportrar för ert stöd under matchen och för den härliga stämningen efteråt.



Lämnade segerfesten relativt tidigt men hade problem att somna. Var så hungrig att jag var tvungen att käka någonting och passade på att titta på matchen på tv igen innan jag somnade. Lika orolig som jag var på bänken i slutet av matchen, lika lugn var jag när jag såg matchen på tv. Det känns ofta när man spelar att det andra laget är vassare och kommer till många fler målchanser, men om man sätter sig ned i lugn och ro och tittar på matchen så är det uppenbart att rätt lag vann.



Vi skapar väldigt många solklara målchanser och borde ha avgjort matchen tidigare och det är nog den oron som smyger sig på i slutet av matchen. Vi blir dessutom bestulna på ett mål som borde ha godkänts men om jag ska vara helt ärlig måste man ibland förlåta domare som inte hinner med att se sådant. Jag blev själv tvungen att pausa uppspelningen och spela upp i slowmotion för att se att Eddie är 1-2 meter på rätt sida när Tiago lägger ned bollen i djupet.



Nu är vi med i leken igen! Hur gick det till? Tre vinster på de tio senaste och vi är en poäng ifrån kvalplats upp till allsvenskan. Superettan är jämnare än någonsin och just nu känns det som att ett lotteri är lättare att vinna än att tippa utgången av denna serie. Nu är vi som sagt med i leken igen och ska fortsätta göra vårt yttersta för att vara det när sista omgången är spelad.



Kan vi bara hitta den energin som vi lyckades med i helgen tror jag att vi har en stor chans. Kvalitet saknar vi inte.



Återigen tack!



Göran marklund #10







---------------------------

14 september 2009 



Hallå..



Ber om ursäkt för den usla uppdateringen. Vi får skylla på kommunikationsproblem. Bättring ska det bli.



Det har ju hänt lite sen sist. Vi har lirat några matcher med blandat resultat. Nu lyckades vi ta tre mycket viktiga poäng mot Vasalund även om det det va i elfte timmen. Extrem lättnad är nog bästa sättet att beskriva vad man kände efter den matcen. Det som känns fantastiskt och nästan overkligt är att vi efter en sådan downperiod vi varit i resultatmässigt fortfarande i allra högsta grad är med i racet till Allsvenskan. Det är en lång väg dit och det kommer att krävas mycket men så länge chansen finns kommer vi köra mot det.



Måste passa på att gratulera Nike för att de nu har tillverkat den bästa fotbollsskon någonsin. Fick mina nya SUPERFLY i förra veckan och är redan kär i dem. De väger som strumporna ungefär och formar sig perfekt efter mina missformade fötter. Nike har till och med kommit på den briljanta idén att göra ett par fotbollsskor i svart!! Kors i taket.. Missförstå mig inte, jag har gillat många av Nike´s tidigare modeller, men att slippa springa runt i neongröna, röda, orangea eller rosa skor är något som jag verkligen uppskattar.. Tack för det Nike!!



Hörs snart



/ Göran Marklund #10 



 



-----------------------

29 augusti 2009



Hej allesammans 



Dagarna efter en sådan svidande förlust som vi åkte på mot Falkenberg är aldrig en dans på rosor. Man går igenom matchen rätt många gånger i huvudet innan man kan släppa den helt och fokusera på nästa. Idag tisdag börjar det dock kännas att man sakta börjar släppa taget och börjar blicka framåt igen. Vi är på väg in i en väldigt tuff period med på pappret riktigt jobbiga matcher.



Det gäller att inte gräva ner sig för djupt efter en sådan tung torsk mot FFF och försöka hitta ljusglimtarna även om det är svårt. Jag tror inte någon kan påstå att vi inte var överlägsna i spelet där vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna med åtminstone 2 bollar. Dessa matcher är extremt jobbiga att smälta men klarar man av att ta med sig det vi faktiskt gjorde bra kan man gå stärkt ur detta.



Detta är inte första, och förmodligen inte sista, gången som man tycker att fotbollen kan vara orättvis. Har fortfarande Degerfors hemma 2006 på näthinnan. Det är den konstigaste match jag någonsin varit med om. Vi förlorade med 3-0 och när folk undrade vad som hände kunde jag knappt svara. Man har alltid några bortförklaringar i bakfickan efter en förlust men den matchen var helt sjuk. Så överlägsna vi var i den matchen och ändå förlora har jag aldrig varit med om.



Vi missade 2 straffar (en av mig själv) och otaliga frilägen vid ställningen 0-0 och det fortsatte så hela matchen. Degerfors gjorde mål utan att egentligen äga bollen. Efter matchen i omklädningsrummet och hela veckan efter fattade man nästan inte att vi hade förlorat matchen för vi hade spelat så bra och gjort nästan allt rätt.



Efter en lätt fysiskt, men mentalt tung träning på måndagen, har vi fått ledigt tisdag och onsdag. En ledighet som förhoppningsvis gör att vi kan ladda batterierna lite extra inför fortsättningen.





/ Göran Marklund #10





------------------------------------

Spelarbloggen 22 juli 2009 



Tjena



Bussresan mot Falkenberg kändes som den längsta någonsin. Det som räddar många av dessa långresor e att vi oftast stannar till och äter fantastiskt god mat nere i Jönköping hos Frank på Twin City. Det gjordes också denna gång och ingen gick därifrån besviken.



Runt 17 på lördagseftermiddagen kom vi i alla fall fram till hotellet i Falkenberg. Därefter åkte vi till en plan i närheten och tränade ett lätt pass för att få bort den värsta stelheten ur kroppen. Efter passet tillbaka på hotellet var det dags för middag och sen inleddes en maratonväntan på matchen som inte började förrän kl 18 på söndag dagen därpå.



För att få tiden att gå på söndagen bokade Robban in oss på minigolf. Det märks snabbt att det inte är en Assyrisk nationalsport:) ... Efter någon timmes hackande utnämns Dennis och jag som vinnare på 32 slag vardera. Det var det bästa resultatet för dagen och vi blev erbjudna ett VIP kort som ger 10 kr rabatt på golfbanan för resten av säsongen. Yippie!!



Matchen mot Falkenberg genomfördes enligt plan. Vi var mer taggade och pressade dem högt upp i plan, efter de första 10 min som var jämna var det vi som höll i taktpinnen matchen igenom. En otroligt skön vinst inte minst pga våra tidigare resultat på Falkenbergs IP. Gräsmattan var som vanligt extremt långsam då de låtit den växa till sig ordentligt.



Vattenspridarna, som skulle kunna göra planen lite snabbare, lyste med sin frånvaro. Vi lyckades trots detta hålla ett bra bolltempo hela matchen och Falkenberg fick jaga mycket boll och hade inte mycket ork för någon forcering mot slutet.



Hemresan kändes lite lättare men satan vad svårt det e att sova på de där bussarna. Avundas vissa lirare som Bergman som kan sova ståendes från Skåne till Stockholm om det skulle behövas



Halvvägs in i serien ligger vi på direktplats till Allsvenskan. Känns helt okej. Nu e det bara att gasa och fokusera på nästa match. Har en bra magkänsla inför fortsättningen...



Hörs igen



Göran Marklund #10





-------------------------------------

Spelarbloggen 17 juli 2009



Hallå igen



Jag får nog börja med att berömma vaktmästarna på Vilundavallen i Väsby och med det ta tillbaka det jag skrev om arenan i förra inlägget. Gräsmattan där har nog aldrig varit så bra som den e nu. Lite minus bara för att de inte vattnade gräset förrän efter matchen, det hade varit smutt om det va vattnat innan.



Vi gjorde en bra första halvlek och en halvdålig andra och det räckte till vinst. Det jag kommer minnas från den matchen är förstås Dennis matchavgörande kanon men också Batans bedrift att snubbla på bollen tre gånger i en och samma situation..



Dagens träning blev ett återhämtningspass med löparskor på för startspelarna från torsdagen och lite intensivare med boll för oss andra. Efter uppvärmning och spel mot fyra mål blev det dags att dela upp i två lag. De yngre spelarna med Narsai och Besara i spets tjatade till sig att de äldre skulle spela mot de yngre.



Varför de vill göra det övergår mitt förstånd :) De måste tycka om att förlora... Jag har ännu inte varit med om att förlora i äldre mot yngre och gjorde det heller inte idag. En 5-1 seger och diverse bortförklaringar från de yngre senare blåser Robban av träningen och junisarna får plocka in materialet..



Nu bär det av mot söderut för att spela den första av två matcher på en vecka mot Falkenberg. Avresa 09.30 lördag förmiddag , träning lördag kväll i Falkenberg för att sen spela 18.00 söndag kväll. Det blir en härlig helg med många mil i buss och chilla på hotell.





/ Göran Marklund  #10



-------------------------------------

Spelarbloggen 15 juli 2009



Hej på er,



Det hade kanske varit roligare att starta en blogg efter en 5-0 vinst hemma mot Mjällby istället för en torsk mot Jönköping. Nu är det ju tyvärr så med fotboll (som med allting annat i livet) att det inte alltid går som man vill.



Det som känns bra dock är att nästa match kommer så tätt inpå vilket gör att man slipper älta förlusten mot Jönköping någon längre tid. Vi har haft ett möte i laget efter matchen och är rörande överens om vad vi gjorde fel och vet således vad vi behöver göra bättre i fortsättningen. Vi får hoppas att det visar sig redan på torsdag mot Väsby.



Vilundavallen är kanske inte den arena i Sverige som får det att spritta mest i kroppen, men med ett revanschsuget lag och stödet från publiken (som vi brukar ha) tror jag att det kommer gå galant!



Ses på torsdag!



/Göran Markund #10



 


Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩