"Hey Andy are you goofing on Elvis?"

Ska vi ta det viktigaste först? Assyriska-Öster 1-0. Tre poäng. Sen då? Jo, även om första halvlek fick en att tro att det var ett practical joke, att Öster och Assyriska bytt tröjor med varandra utan att berätta för någon, så finns det väl en hel del positivt trots allt? Förutom de tre poängen alltså. Renässansen med listandet fortsätter:



Andi Toompuu
är en väldigt viktig spelare för Assyriska så som han spelade igår. Han sprang och kämpade som vanligt defensivt, men mer och mer börjar han hitta rätt även i offensiven. Ett schysst avslut på en touch och ett par klockrena djupledsbollar; kanske har han inte glömt bort att han brukade vara offensiv mittfältare trots allt?

Göran Marklund och (som han uttryckte det) "vår vm-turk". De två verkar vara stöpta i samma oregelbundna form. Båda två studsar omkring som glada får där ute på banan, trots att de är bland de äldre. Jag undrar om Göran till slut har hittat sin lekkamrat? Det tog ett tag Göran, längre än de flesta (många brukar hitta en lekkamrat redan på dagis), men nu har du äntligen hittat din. Vad det innebär? Inga ensamma födelsedagar längre, inga trista stunder på rasterna. Grattis!

Bahne: Alla som var oroliga när Oscar Berglund försvann i höstas kunde lugna sig något när Bahne skrev på - efter säsongsinledningen behöver de inte ha hjärtat i halsgropen ens när motståndarna har bollen i vårt straffområde. Bahne, den finska stenhårda kaninen, räddar allt.

Thorstensson som mittback är ju fruktansvärt bra, även om det är synd att han inte är tillgänglig för spel i anfallet. Naturligtvis kommer han inte spela där när försvararna kommer tillbaka (han behövs i anfallet), och då ställer man sig frågan: Om han är så här bra som mittback, hur bra är han inte då på hans riktiga position?



Samtidigt ska man inte glömma bort problem vi hade, även om dessa minskade betydligt i andra halvlek. Att Marklund fick ta en kant, och att spela Ceyhun centralt var en av anledningarna. Det som gör det hela mer problematiskt blir då att man såklart vill ha Marklund i en central roll - och det kan det nog inte bli förrän spelare börjar komma tillbaka. Igår försvann även Xhevdet, men förhoppningsvis kompenseras detta av att Eddie snart lär spela igen.


Slutligen: Om domarens insats var en lukt, skulle den vara den där unkna doften av disken som legat i blöt för länge - även om det är bra att fylla den skitiga kastrullen med vatten, så hjälper inte det grundproblemet, det bara förskjuter fixandet av det längre fram i tiden. Domaren borde ha diskat redan i första halvlek, när skiten började sparka på hälsenorna.


Länk: http://assyriskapoesi.bloggplatsen.se/


 

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩