Nog med spökhistorier!

Nu talas det om en förbannelse över Assyriskas sista 30 minuter som i princip fem matcher i rad varit sämre.

Assyriska spelade ut GIF Sundsvall i första halvlek. Med 1-0 ledning, mycket bollinnehav, och snabba omställningar kändes Assyriska som vinnare i matchen. Man bör dock vara ödmjuk och erkänna att trotts den stora kontrollen över matchen i första halvlek skapade AFF inte speciellt många farliga situationer. Det var en viss försiktighet att inte offra för mycket som föll mina ögon till synes. De blåklädda ställde upp med ett handbollsförsvar som med ligans bästa mittbackar nickade undan allt som kom i närheten.

Assyriska fick ändå känna på de där tre poängen en aning. Inte minst efter att Fredrik Holster kom rättvänd från Assyriskas vänsterkant och avlossade ett "herrejösses-skott" från dryg 30 meter upp i det bortre krysset.

I går fick AFF leka och lira. Rättvänd, i medgång med pigga ben är de vansinnigt bra och underhållande. De behandlar sin lekkamrat bollen med vördnad och elegans i första halvlek men saknade stinget i offensiven, det där lilla extra som får bollen i mål. Men när det bär emot, när motståndarnas kvarnar mal allt hårdare, när ytorna blir mindre och briljansen ersätts av blodsmak är det inte lika lätt längre. Och inte riktigt lika kul. Det är då maskinen GIF är som bäst. När ärmarna är uppkavlade och alla känner vittring. Det är den maskinen vi fått se den här våren, bortsett från den tafatta insatsen mot GAIS förstås.

Assyriskas tränare Azrudin Valentic talar om att laget "förlorar konceptet" efter 60 spelade minuter men ger inte direkt svar vart läckan i ligger och inga besked på hur man ska reparera denna. Om inget konkret görs nu kommer jag tyvärr att tro på spöken istället för ett läckande rör. Jag är trött på att höra motståndarlagets tränare och journalister från andra städer säga: "Jäklar vad det vände", "tur att vi inte åkte hem i paus", "herregud vilken uppryckning av grabbarna", "vilken moralinsats av laget", "första 60 min dominerar Assyriska totalt", "vi har tur att ta med oss poäng".

Assyriska måste börja vänja sig vid de sista 30 minuternas blodsmak i munnen och slag mot revbenen. Att hämta tre poäng i Superettan är inte en dans på rosor som kan kammas hem av ett långskott i krysset. Det är dags att kavla upp ärmarna och visa att den finns lite jävlar anamma i laget även i motgång.

Nog med spökhistorier för mig och Assyriska supportrarna nu går vi in med kropp i nästa duell!

Skribent:Rodi Mardo