Isa Demir klar för Assyriska

Transferfönstret går in i sin sista period och då kan Assyriska presentera en högst välkommen värvning. Isa Demir, 29, kommer närmast Boluspor i turkiska högstaligan. Han och klubben gick skilda vägar, och nu tecknar Isa ett kontrakt med Assyriska som sträcker sig över tre månader.

Sportansvarige Sargon Simonsson kommenterar övergången:
- Vi fick möjligheten att signa en klasspelare utan att det belastar ekonomin. Kontraktet är på tre månader med option på förlängning. Isa är användbar på flera positioner då han kan spela ytterback på båda kanterna samt yttermittfältare, och har erfarenhet från högre divisioner och utlandet. Han höjer kvaliteten i laget ytterligare.

Redaktionen fick tag på Isa för en intervju i samband med att kontraktet var påskrivet:

Varför blev det Assyriska?
AFF visade tidigt intresse efter att jag bröt med Boluspor och jag hade en bra dialog med Sargon som fixade en bra helhetslösning för mig och min familj. Dessutom känner jag många spelare i laget som bara pratat gott om klubben.

Berätta om ditt äventyr i Turkiet. 

Det började bra, både jag och min fru trivdes socialt och jag fick spela flera matcher i början. Sen började dock problem med löneutbetalningarna och till slut hade jag inget annat val än att anmäla klubben till förbundet och bryta kontraktet. Men det var en väldigt lärorik period där jag utvecklades mycket - inte bara på fotbollsplan, utan även mentalt.

Vilka positioner spelar du på, och vilken spelar du på allra helst?
Jag kan spela ytterback och yttermittfältare. Favorit är såklart högerback då jag hållit till där de senaste åren, men jag har inga problem att spela på andra positioner. Jag spelar där "VallI" vill att jag ska spela.

Vad har du att säga om just "Valli"? 

Den uppfattningen jag fått av honom hittills är att han är en väldigt bra och noggrann tränare. Jag gillar hans spelidé och tror den kommer passa mig bra.

Hur känns det att representera Assyriska?
Det känns bra att få representera AFF och jag ser fram emot säsongen med min nya klubb. Jag är väldigt motiverad och hoppas kunna hjälpa klubben att nå nya framgångar.

Vi hälsar Isa välkommen till Assyriska och ser fram emot att se honom på planen.

#NyaAssyriska

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩