STÖTTA AFF

Swisha ditt bidrag redan idag! 123 22 22 800

CLUB 1974

Stötta klubben till nya framgångar!

KONTAKT

Allt du behöver för att kontakta oss.

Assyriska FF 40 år med Benjamin "Muller" Bakircioglu

 

Assyriska fyller 40 år och vill minnas alla som varit med på Assyriskas 40-åriga resa. Benjamin "Muller" Bakircioglu spelade för Assyriska mellan åren 1976-1992 och är Assyriskas bästa målskytt genom tiderna. Redaktionen har pratat med legendaren om gamla minnen och lite annat.

 

Vilket är ditt bästa minne från din tid i Assyriska?
Det var en bortamatch mot Järna som skulle avgöra om vi skulle avancera från division 4 till 3. Det var en jätteviktig match där vi behövde en poäng samtidigt som Järna var tvungna att vinna. Båda lagen hade mycket supportrar och stöd på läktarna, vilket också ökade spänningen på planen. Jag var hårt markerad och hade svårt att få utrymme till att utmana deras backlinje. Men efter ett inkast till mig fick jag bollen på egen planhalva som jag drev upp längst kanten där jag med ett inlägg kunde assistera till 0-1 ledningen. Vi var vid tillfället mycket nöjda och trodde att Järna aldrig skulle göra 2 mål men efter 5 minuter stod det 1-1 och helt plötsligt var det match igen. Det var de mest nervösa sista 20 minuterna i mitt liv men också bland det bästa då vi avancerade till division 3 efter att lyckats hålla 1-1.

Vilket är ditt största derbyminne?
Det var en match i division 4 eller 3. Vi hade anlitat en utomstående fotograf för att filma matchen. Biskopen Hasyo Gallo Shabo hade innan matchen talat om hur viktigt det var att inte bråka med varandra. Vi vann med 4-0 efter att jag gjort två volleymål, Farid ett straffmål och den sista minns jag inte. Under min tid i klubben förlorade Assyriska bara ett derby som spelades i Eskilstuna utan publik på grund av tidigare olägenheter.

Vilken epok i AFFs historia är avgörande?
Upp och ner. Ostabilt. Spelare och tränare gick inte bra ihop. När tränaren Peter Antoine kom till Assyriska blev det mycket bra. Han ändrade mycket. Spelidé och diciplin. Han kunde se vilken spelare som hade kvalié. Han upptäckte Kennedy i en bortamatch mot Umeå (juniormatch) innan han hade tagit över tränarposten. Jag stod bakom sonen när han blommade ut och buden kom in. AIK ville verkligen ha honom och var redo att betala dyrt. Men jag och sonen tyckte att Hammarby var det bättre valet. AIK skulle inte låta han spela och utvecklas. De hade ett starkt lag. 

Hur började ditt engagemang i klubben? Finns det historia från hemtrakterna? Vart kommer smeknamnet "Möller" ifrån?
I Turkiet hade vårt folk två fotbollslag, ett i Midyat och ett i Istanbul. Inte många viste vem jag var och när dessa två lag skulle mötas ansågs jag vara för ung, för lite och för klen för att spela. När jag däremot bytte till det andra laget och spelad emot mitt gamla ändrade de snabbt sina åsikter om mig. I Midyats fotbollslag lärde jag känna Malek Bisso som spelade där. 

När jag var 17 år beslöt jag mig för att fly till Sverige innan jag inkallades för militärtjänstgöring. Jag spelade i Assyriska från år 1976 då jag anlände. Assyriska skulle börja spela divisionsspel efter att ha spelat i svenska korpen. Det började inte alls bra för min del då vår tränare George från Syrien tyckte jag skulle spela vänsterback. Jag var värdelös som vänsterback och fick sitta på bänken. Men efter det att vi fick en ny tränare från jugoslavien som hette Pavo förändrades allt. Han insåg direkt att anfallet tillföll mitt spel naturligt och jag gjorde 5 mål i min första match mot "finnarna". Efter framgångarna för mig i klubben började tränaren Pavo kalla mig för "Möller", vilket följde efter mig under hela min karriär i Assyriska. Jag spelade fram till 1992 och avslutade min karriär efter ett par matcher i division 2. Jag hade gärna fortsatt men kroppen var sliten och mina knäoperationer gjorde saken inte lättare. Jag engagerade mig efter min spelkarriär som tränare för juniorerna födda år -90 och -91. Det var efter det att en tränare hade misskött juniorlagen och medfört en dalande form för spelarna som jag klev in. Jag tränade bara i en till två säsonger och det var väldigt lyckade år där jag fick vara med om att se Nahir Besara, Gabriel Awrohum, George makdessi och andra duktiga spelare blomstra. Jag kände efter den lyckade framgången att någon annan behövdes för att fortsätta bygga det framtidsprojektet.
 
 
 
 
 

 

 

Publicerad: 23 maj 2014 i kategorin Krönika

Skribent: Rodi Mardo

 

Artikelarkiv

Årtal
Sökord
Max 30 tecken
 
Var med och arbeta med Assyriska FF för en ny framgångssaga
Nyheter 17 jan 2018 (01:00) av Redaktionen
Assyriska söker spelare till flicklaget i åldrarna 2001 - 2004
Ungdom 17 jan 2018 av Redaktionen
Årets första nyförvärv: Husein Aly klar för Assyriska FF
Nyheter 12 jan 2018 av Redaktionen
Välkomna till informationsmöte
4 jan 2018 av Redaktionen
Suma Abu Bakarr förlänger med Assyriska FF
Nyheter 3 jan 2018 av Redaktionen
Lawal Ismail förlänger med Assyriska
Nyheter 28 dec 2017 av Redaktionen
Assyriska förlänger med Sebastian Holmqvist
Nyheter 23 dec 2017 av Redaktionen
Albert Krasniqi ny huvudtränare för Assyriska FF
Nyheter 24 nov 2017
Matchreferat U17 Ligacupen
Ungdom 23 nov 2017 av Redaktionen
Assyriskatalang född 2003 till provspel i Premier League
Ungdom 8 nov 2017 av Redaktionen
Assyriska FF, Erik Acar och Magnus Österberg går skilda vägar
Nyheter 2 nov 2017 av Redaktionen
Cupvinst igen för Assyriskas pojkar 03
Ungdom 31 okt 2017 av Redaktionen
Provspela för Assyriskas nya U16 och U17
Ungdom 31 okt 2017 av Redaktionen
Assyriska FF kommer att göra rätt för sig
Nyheter 20 okt 2017 av Redaktionen
Assyriska FF expanderar ungdomsfotbollen - söker nya talanger som vill börja spela fotboll
Ungdom 2 okt 2017 av Redaktionen
Matchinformation: Assyriska FF - Västerås SK
Nyheter 28 sep 2017 av Redaktionen
Assyriska värvar ny vänsterback
Senior 10 sep 2017 av Redaktionen
Asyriskas pojkar 14, födda 03, Distriktsmästare i fotboll
Ungdom 28 aug 2017 av Redaktionen
Christoffer Forsell klar för Assyriska
Nyheter 25 jul 2017 av Redaktionen
AFF P04 åker till Göteborg för att spela Gothia Cup
Ungdom 14 jul 2017 (01:00) av Redaktionen

NÄSTA HEMMAMATCH


TABELLEN

WEBSHOPEN

Annonser
Meddelande
Bekräfta