Assyriska FF 40 år med Zoran Manovic

Hur hamnade du i Assyriska FF?
En kompis hjälpte mig att komma till Sverige 1994 och jag hamnade i Mjällby AIF där jag spelade i fyra säsonger. Inför säsongen 1998 var jag påväg att byta klubb till Västerås. Men Assyriska FF hade kontaktat Mjällby utan att jag visste om det. Så de meddelade mig att det fanns ett intresse från Södertälje-klubben. Efter detta kontaktade Fehmi från Assyriska mig och jag kom övverens med klubben via telefon. Jag spelade kvar i klubben fram till 2007 då jag valde att sluta spela på elitnivå. 

Var du någon gång du var nära att lämna AFF?
Det var aldrig nära. Men jag fick några förfrågningar från några klubbar men inget konkret. Jag trivdes bra i klubben och de ville behålla mig. Vi var ett gäng (Edmon Lutaj, Bashkim Shaqiri, Metin Tasci, Pierre Bengtsson, Johan Ländin och Ghassan Hamed) som hade spelat ihop länge och vi trivdes bra tillsammans i klubben. 

Vad gjorde du efter tiden i Assyriska?
Efter Assyriska spelade jag lite i Arameiska Syrianska och jobbade som fritidsledare i Alby, Grindtorpsskolan där jag jobbade tillsammans med Edmon Lutaj. Idag arbetar jag fortfarande som fritidsledare i Västertorpskolan. Jag är också tränare för Assyriskas U19 lag. 

Vem var bästa tränare i Assyriska FF under din tid?
Det är en svår fråga. Jag hade flera tränare som jag var tacksam över. Om jag måste välja så måste det bli Peter Antoine, Bosse Pettersson och Conny Karlsson. Peter var bäst på att motivera spelare och att ge självförtroende, med honom kände vi oss trygga, han brukade säga att vi var bäst i serien och man blev taggad av det. Bosse var mycket bra organiserad, en tränare som planerar och tänker på allt. Han var alltid väl förberedd och taktiskt var han mycket bra. Conny var inte med så länge men han hade väldigt enkla träningar med mycket tvåmålsspel. 
Assyriska spelade aldrig så bra som med Conny Karlsson. Att vi kom till finalen i Cupen var Connys förtjänst och Edmon som var assisterande då. 

Vad tror du om matchen mellan Assyriska och Östersund på söndag?
Jag hoppas att de vänder den negativa trenden och att tränarbytet ger resultat. Jag är nästan säker på att Sören är rätt man med sin erfarenhet och rutin. Och det har visat sig lite grann mot Landskrona senast. Jag hoppas att han kan höja självförtroendet bland spelarna och att det blir vinst på Söndag.  
 
 
 
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩