Club 1974-medlem: Ramsin Esho

För dem som inte känner dig - vem är du?
- Mitt namn är Ramsin Esho, jag är 24 år gammal och bor i Stockholm. För närvarande så studerar jag till jurist på Stockholms universitet. Det blir inte mycket tid över till fritid då jag även jobbar, men den lilla tid som blir över spenderar jag med familj och vänner.

När och hur började du följa Assyriska?
- Jag hörde talas om laget redan som yngre, men med tanke på de geografiska läget och att familjen inte är sportintresserad så fick jag uppleva min första match när Assyriska spelade finalmatchen i Svenska cupen mot Elfsborg. Självklart var det en besvikelse, men känslan när flaggan hissades ner är helt obeskrivlig.

Du har tatuerat in assyriska symboler på kroppen. Vad betyder din nation Assyrien för dig?
- Halva min vänstra arm är tatuerad med assyriska symboler och motiv. Varje motiv har sitt syfte och en personlig anknytning. Min nation betyder väldigt mycket för mig. Metaforiskt brukar jag beskriva det som: Ett träd som inte känner vid sina rötter och stärker dessa kommer aldrig kunna växa och blomma ut till något vackert. För mig är det väldigt viktigt att känna till vår historia och det är min plikt att föra vidare vårt arv.

Varför gick du med i Club 1974?
- Redan i slutet av förra säsongen så bestämde jag mig för att det var sista säsongen som jag följer Assyriska. Jag blev kontaktad om att gå med, men tvekade. Sen kom årets försäsongsmatch mot Hammarby, där vi förlorade stort. Jag blev uppringd och alla jag träffade undrade vad som hände med Assyriska. Jag spelade oberörd, men brann inombords. Man kan inte rå för vad man älskar. Så jag var bara tvungen att gå med.

Vad tror du Assyriska betyder för assyrierna?
- Samhörighet, om jag skulle beskriva det med ett ord. Att gå till arenan och dela glädje eller sorg tillsammans med vårt folk. Det är trots allt vårt landslag. Jag har träffat massor med underbart folk där som idag är goda vänner.

Vilket är ditt allra bästa Assyriskaminne?
- Jag måste säga 3-3-matchen mot Jönköping. Alla som var där vet att allt som kunde hända på en match hände just den matchen.

Vem är din favoritspelare i Assyriska genom tiderna?
- Det är faktiskt flera, men om jag måste nämna någon så får det bli Andreas Haddad för sitt stora hjärta. Gång på gång kommer han tillbaka till laget och presterar. Jag kommer aldrig glömma hans återkomst efter Eddie Moussas bortgång.

Om du hade blivit instängd i ICA över en natt, vad hade du tagit dig an först?
- Haha! Alla som känner mig vet att de skulle hitta mig vid Nutellahyllan.

Vilken typ av musik lyssnar du på?
- Oj! Jag lyssnar på all sorts musik. Mina listor har ingen struktur, men assyriskt så är det endast Ashur Bet Sargis som gäller.

Om du fick vara vem som helst i världen för en dag, vem skulle du välja att vara?
- Min far. Hans förmåga att kunna tala och nå varje individ och ta till sig en lärdom av varje omständighet är väldigt fascinerande för mig.

Vilket lag håller du på förutom Assyriska och varför?
- Jag har aldrig haft ett favoritlag, utan jag har alltid följt spelare. Förr var det Zidane, efter honom blev det Zlatan. Alla som följer Zlatan vet att man måste vara beredd att byta lag när som.

Hur tror du det går för Assyriska denna säsong?
- Jag är optimistisk med #NyaAssyriska. Men det är för tidigt att dra någon slutsats. Förhoppningsvis så går det betydligt mycket bättre än förra.

**
Vill du också gå med i Club 1974? Klicka här!
**

#NyaAssyriska

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩