Motståndarkoll: Utsiktens BK

Det har nu hunnit gå mer än två decennier sedan Assyriska gjorde sin hyllade klättring genom seriesystemet. När man på lördag reser genom landet för att delta i sin fjortonde säsong i Superettan så kommer Assyriska att välkomnas av en klubb med en betydligt tunnare meritlista. En klubb som däremot gjort en liknande resa. Assyriska har varit med förr. Utsikten vill visa att de också förtjänar att vara med.

Lördagens motståndare är ett av fjolårets mest hemmastarka lag i hela division 1. På Ruddalens konstgräs lyckades man ordna fram tre poäng i nio utav tretton matcher, och i endast två matcher så gick man poänglösa på hemmamark. Man rivstartade även årets säsong med att imponerande slå rutinerade Degerfors IF med 4-1 på hemmaplan. Där visade man prov på styrka och farlighet på de fasta situationerna - något för Assyriska att se upp med på lördag. Den klara premiärvinsten följdes sedan upp utav en lika klar förlust i den andra omgången. Siffrorna skrevs tillslut till 0-3 borta mot IK Sirius FK. Utsikten hade inte mycket att sätta emot Uppsalalaget, och man hade endast ett avslut under hela matchen. Det är alltså osäkert var Göteborgslaget står inför lördagens match. Helt säkert är dock att vi kan förvänta oss entusiastiska och hungriga motståndare, som nog gärna vill visa upp sig som nykomlingar på den här nivån.  

Den som har hunnit sätta sig in i spelarmaterialet som tränare Janne Carlsson förfogar över i Utsikten kommer nog inte att känna igen alltför många namn. Och inte är det helt förvånande, med tanke på att man konkurrerar med flertalet större klubbar i Göteborgsområdet. Klubben har de senaste åren fungerat som en dammsugare i staden, och plockat åt sig de spelare med potential men som inte slagit igenom fullt ut i sina respektive klubbar. Man har alltså ingen namnkunnig trupp, men desto mer talangfylld.

En som faller in i denna kategori är den kvicke Luka Mijaljevic. Anfallaren producerade tjugo mål på tjugosex framträdanden under fjolåret, och inledde även årets säsong med att trycka in 4-0 målet i premiären. 24-åringen är en intressant spelare att hålla koll på under lördagens match. I truppen återfinns även Assyriska-bekantingen Jonas Hellgren, som gjorde närmare tjugo matcher för de rödvita under säsongen 2013. Vidare finns det ytterligare flertalet unga talangfulla spelare i truppen. Det är alltså en intressant utmaning som väntar på lördag.

Kortfakta, Utsiktens BK
Bildades: 1935
Hemmaarena: Ruddalen
Säsonger i Sveriges näst högsta serie: 1
Bästa målskytt 2014: Luka Mijaljevic, 20 mål (Div. 1 södra)      

Likt Assyriska erövrade fotbollssverige under sina debutår i Sveriges elitfotboll så gäller det nu att hantera motståndare som vill göra detsamma. 16:00 på lördag sparkar matchen igång, och för den som vill stötta klubben på plats så är det destination Ruddalen som gäller. Vi önskar Utsiktens BK lycka till och hoppas få resa hem med ännu en vinst i bagaget.

#NyaAssyriska

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩