Sista växeln gav straff och seger

Assyriska åkte ner till Göteborg för möte med nykomlingen Utsikten på Ruddalen. Från början till slut hade man ett spelmässigt övertag, som snart också generade i målchans efter målchans. Efter 35 minuter hade man vaskat fram sju hörnor. På topp stångades Gustavo Blanco Leschuk i sin tävlingsdebut för AFF, tätt uppbackad av egne produkten Mattias Genc i en nummer tio-roll. Lagen gick dock till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

I andra halvlek fortsatte Assyriska på samma spår. Framför allt mellan minut 70 och 75 skapade man fyra, fem kvalificerade lägen som fick publiken att skratta och gråta på samma gång. Kyle Konwea tvingades utgå efter en otäck smäll i luftrummet och ersattes av Christoffer Eriksson, medan George Makdessi kom in i stället för Alexander Nilsson. När allt talade för andra raka 0-0-matchen för Assyriskas del fixade dock Gustavo en straff på övertid. Fram stegade Mattias Genc och med nerver av stål hamrade han in matchens enda mål.

Efter målet hann Andreas Haddad få känna på konstgräset, innan Assyriska höll undan och inkasserade säsongens andra trepoängare. Det innebär att de rödvita går upp i tillfällig serieledning med noll insläppta mål efter tre omgångar.

Startelvan: Malmkvist; Durmaz, Konwea, Tanska, Malmborg; Jacobsson, Holster, Genc; Nilsson, Gustavo, Corr-Nyang

Nästa match spelas nästa söndag den 26 april hemma mot ännu en nykomling, IK Frej från Täby, avspark klockan 15.00.