Stefan Silva: "Assyriska bjuder alltid upp och backar inte"

Ni vann stort mot GAIS senast och tog er tredje vinst för säsongen och ligger på femte plats inför matchen, vad har ni för målsättning i år?
- Vår målsättning är självklart att ligga uppe och kriga i toppen, vi vill alltid vinna och gå framåt. Min personliga målsättning är att göra en bättre säsong både spel- och poängmässigt för att på så sätt kunna hjälpa laget att nå vår gemensamma målsättning, säger 25-åringen.

Förra säsongen var din första med Sirius i elitfotbollen och du stänkte in hela 15 mål. I år har ni tappat några av förra årets ordinarie spelare, hur tror du säsongen kommer att utveckla sig för Sirius?
- Vi förlorade ju som bekant Johan Arneng som var en ledartyp, Kerim Mrabti som var en spetsspelare och en av de bättre på sin position i Superettan. Men vi har fyllt på med nya och minst lika bra spelare, så jag tycker inte att vi är sämre på något sätt. Vi har fått in Ante Eriksson som är en ledartyp och är bland de bästa spelarna i Superettan, Nicklas Maripuu som producerar framåt och Erik Figueroa där bak. Sen får Ante Björkebaum också komma tillbaka efter att ha fått förra säsongen förstörd av skador. Det är rutinerade spelare som varit på den här nivån länge.

Ett satsande Sirius
Med tre vinster, tre oavgjorda och en förlust i bagaget berättar Stefan att laget tycker att de har ett bättre spel i sig trots 12 poäng efter de inledande sju matcherna.
- Vi är väl inte helt nöjda, vi vet vad vi kan. Vissa matcher är man mer nöjd med, andra är man mindre nöjd med. Vi vill ju ligga på en högre nivå och känner att vi börjar komma igång.

Även Stefan har kommit igång, Med tre mål på de tre senaste matcherna ligger han på en delad femte plats i skytteligan som toppas av Degerfors Peter Samuelsson med fem gjorda mål. På frågan om han kan överträffa fjolårets målskörd är han självsäker.
- Det tror jag absolut att jag kan göra, jag har utvecklats på många sätt och inte minst fysiskt. Mycket tack vare att jag trivs i Sirius som klubb och har en bra tränare. Det är ju även mitt andra år i Superettan och jag känner att jag har börjat bekanta mig med motståndarförsvaren och deras spelstilar mer. Jag kan anpassa mitt spel efter motståndet och har kommit in i tempot bättre.

Gillar att spela mot Assyriska
Om säsongens första drabbning lagen emellan räknar Stefan med att det blir en kamp mellan två bolltrillande lag, något han har koll på sedan tiden som juniorspelare i BP då Assyriska var en återkommande motståndare.
- Det kommer bli en tuff match och det kommer att gå undan på plan. Jag gillar att spela mot Assyriska, de bjuder alltid upp och backar inte, det är en match jag ser fram emot. Vi kommer inte heller backa utan går för tre poäng.
- Det är en intressant klubb sett till både spelstil och produkter, varje årskull har alltid haft någon spelare som stuckit ut och gjort det bra.

Fjolårets återkomst till Superettan började bra för Sirius med en stark inledning. När säsongen sedan summerades gjordes det med en nykomling på sjätte plats.
- I början hade nog inte de andra lagen så bra koll på oss och var mer aggressiva och gav oss fina ytor att spela på. Men ju längre säsongen led började de märka att vi var målfarliga och kunde rulla bollen och blev mer avvaktande. När de började bli mer avvaktande straffade de oss på kontringar och på det förlorade vi många viktiga poäng. Men vi har blivit noggrannare och följer vår spelplan bättre och därför tror jag att vi kommer att släppa till färre kontringar i år.

Vad tror du blir avgörande i söndagens match?
- Det skickligaste laget kommer vinna. Det är två spelande lag och det laget som släpper till minst och är på tå kommer att gå hem med tre poäng. Assyriska spelar på konstgräs och det är inte mig emot, jag är van vid ett snabbt spel längs marken och gillar det. Jag tror på vinst för Sirius, vi är på gång.

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩