Motståndarkoll: IK Sirius FK, och intervju med Christopher Brandeborn

En imponerande säsongsstart för Uppsala-laget gör att man på allvar lever upp till de förväntningar som ställts, efter fjolårets sjätteplacering. I de senaste fyra matcherna har man även skruvat upp tempot rejält, och hittat nätmaskorna hela 13 gånger. Med sina 16 mål framåt och 7 bakåt så är man seriens målgladaste lag. Och helt förvånande är det inte, med tanke på att man byggt upp ett välmeriterat spelarmaterial att utgå ifrån. I truppen hittar vi ex-hammarbyaren Erik Figueroa, tidigare AIK-försvararen Nicklas Maripuu samt målmaskinen Stefan Silva. Det är helt klart ett imponerande lagbygge Assyriska ska ta sig an, och redaktionen har tagit en pratstund med Christopher Brandeborn, för att se hur han känner inför söndagens drabbning.

IK Sirius FK gästar Assyriska på söndag. Hur går tankarna inför matchen?
För oss ligger fokus framförallt på att studsa tillbaka direkt efter de två senaste matcherna, och det bästa sättet att göra det är med en vinst. Vi behöver ta poängen för att kunna vara med i toppen och spela de roligare matcherna senare under säsongen. Samtidigt är Sirius ett lag som vill spela och rulla boll, så det ska bli en kul match. 

Sirius har presterat 13 mål framåt de senaste fyra matcherna. Hur ska vi stå emot den anstormning offensivt som vi kan vänta oss?
Det handlar främst om att komma tillbaka till det koncept och spel som vi har, och som vi kanske tappade något mot Varberg senast. Det handlar om att jobba hårt i det vi är trygga i och vara aggressiva, samt straffa Sirius när de tappar boll. Det gäller att vi är på tårna, och vi är laddade.

Vill du tippa något slutresultat?
Jag tror på vinst. Vi ska inte gå tre raka förlustmatcher, utan fokus ligger på tre poäng.

Kortfakta IK Sirius FK
Bildades: 1907
Hemmaarena: Studenternas IP
Säsonger i Sveriges näst högsta serie: 24
Bästa målskytt 2014: Stefan Silva, 15 mål

Ju högre man flyger desto tyngre faller man. Även om Sirius kanske inte har svävat iväg än, så står nog självförtroendet på topp. På söndag klockan 17:00 är det Assyriskas uppgift att förbereda de blåsvarta för landning. Och man får gärna göra det utan att erbjuda någon fallskärm. Välkomna till Södertälje Fotbollsarena!

#NyaAssyriska

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩