En blåsvart kryssning

Foto: Assyria TV

Bottennappen mot Athletic och Varberg skulle i gårdagens hemmamatch följas upp av en seger. För motståndet stod IK Sirius, betraktat som ett potentiellt topplag i årets upplaga av Superettan. Ändå var det Assyriska som höll i taktpinnen under stora delar av första halvlek. Olyckligt nog fick Christer Youssef utgå skadad efter en sträckning i baksida lår, och den kreative poängplockaren såg förkrossad ut när han lämnade planen till publikens applåder. Christer klappade sig för bröstet, men verkade ha svårt att hålla tillbaka känslorna när han långsamt gick mot omklädningsrummet. In kom Mattias Genc, som genast stångades friskt och fick laget att lägga i en högre växel i presspelet. Närmast att spräcka gästernas nolla var dock Fredrik Holster, sopren framför mål, men trots den känsliga högerfoten lyckades han lyfta bollen över krysset. 

I andra halvlek kände Aziz Corr-Nyang av en spökande skada och bad om att bli utbytt. In kom Rani Haddad, och snart fick också Isa Demir komma in i stället för Holster. Ensamme spetsen Gustavo Blanco Leschuk kunde sånär trycka in 1-0, men Sirius-målvakten svarade för en lysande räddning vid främre stolpen. Utan den kreativa trion Youssef-Holster-Corr-Nyang tappade så Assyriska grepp om matchen under sista kvarten. Sirius var närmast ett ledningsmål, men brände tre frilägen mot en Robin Malmkvist som positivt nog fick hålla nollan igen. Matchen slutade 0-0 och efter slutsignalen såg Fredrik Holster ljust på kommande match:
- Vi kämpar och krigar för varandra och gör det otroligt bra på träningarna just nu. Får vi ihop det har vi stora chanser mot Degerfors nu på torsdag, säger han.

Kapten Linus Malmborg menar också att laget är på rätt väg.
- Jag tycker att vi tar ett steg i rätt riktning jämfört med de två tidigare matcherna. Vi rullar boll rätt bra i första halvlek och försöker komma framåt, men bollen vill inte in i dag.

Startelvan: Malmkvist; Durmaz, Konwea, Malmborg, Eriksson; Jacobsson, Holster, Youssef; Corr-Nyang, Gustavo, Nilsson

Nästa match spelas alltså redan på torsdag borta mot Degerfors och Zelge Fans anordnar en bussresa som avgår från Södertälje Fotbollsarena kl 15.30. På söndag är det ännu en bortamatch som går av stapeln då Assyriska åker upp till seriefavoriten Östersund.

#NyaAssyriska
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩