När mörkret faller

Det går att argumentera för att Assyriska ställdes mot enklare motstånd i början av säsongen, och att det är naturligt att man kommit ner på jorden efter nio omgångar. Å andra sidan verkar spelarna ha trasslat in sig i ett spindelnät utan att veta hur man tar sig därifrån. Gårdagens match borta mot Degerfors hade knappt hunnit börja förrän den ena bjudningen efter den andra gjorde att hemmalaget tog ledningen i den sjunde minuten. Med kvarten spelad kom 2-0-målet och då spelade det ingen roll att Gustavo Blanco återigen gjorde en stark insats på topp. Det kvittade att Linus Malmborg fortsatt såg ut som försvarschefen att förlita sig på, eller att Robin Malmkvist skrek sig hes åt muren att flytta åt höger eller vänster. Matchen var redan död.

Assyriska kom ut i andra halvlek och försökte få till en scenförändring genom att skifta till trebackslinje. David Durmaz tog den centrala mittbacksrollen, Jani Tanska och Aziz Corr-Nyang byttes ut, och in kom Isa Demir och George Makdessi. AFF spelade visserligen upp sig, men det sa mer om Degerfors betryggande inställning. Hemmalaget stod rätt i positionerna, lät gästerna rulla och trots två rungande distansskott av Fredrik Holster och en handfull brända halvchanser kunde inte Assyriska spräcka sin nolla framåt. Den har nu varit intakt i tre raka matcher, och när domaren blåste av innebar det femte raka utan seger för AFF.

Startelvan: Malmvkist; Durmaz, Tanska, Malmborg, Eriksson; Jacobsson, Holster, Genc, Nilsson, Gustavo, Corr-Nyang

Nästa batalj är även det en bortamatch, mot topplaget Östersund som tippas ta klivet upp till Allsvenskan. Avspark 16.00 på söndag - och om inte ljuset bryter fram då så väljer den helt enkelt en annan tidpunkt.

#NyaAssyriska
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩