Drama i norr

Det rördes om i grytan när Isa Demir, Kyle Konwea och George Makdessi kom in i startelvan, samtidigt som Jani Tanska, Gustavo Blanco och Aziz Corr-Nyang förpassades till bänken. De första tjugo minuterna verkade tränare Azrudin Valentic ha gjort rätt. Assyriska ville verkligen spela fotboll och tog också ledningen i den sjätte minuten efter ett lysande förarbete av Makdessi, som hittade Alexander Nilsson i en av de där efterlängtade djupledslöpningarna. Nilsson tryckte in bollen direkt och gav Assyriska vind i seglen. Kvitteringen kom dock med knappa halvtimmen spelad då Jamie Hopcutt distinkt hittade en lucka i bortre hörnet, och lagen gick till halvtidspaus med 1-1 på resultattavlan.

En kvart in i andra halvlek hade Östersund vänt på steken efter en bjudning av David Durmaz. Michael Omoh snappade upp bollen och efter en soloprestation skickade han in 2-1 för hemmalaget. Tränare Azrudin Valentic valde då att byta in Corr-Nyang mot Demir, och just inhopparen hittade Nilsson på högerkanten. En fin förstatouch gjorde att målskytten fick med sig bollen i steget och serverade Mattias Genc, vars avslut räddades, men på returen smällde Makdessi in 2-2 i nättaket.

I nästa sekvens kom Rani Haddad in i stället för Fredrik Holster, men i den 87:e minuten föll en hemmaspelare vid straffområdslinjen och in i boxen. Domaren tvekade, tvekade och tvekade - innan han satte pipan i mun och blåste straff. Irriterade bortaspelare var framme och diskuterade vilt både vid avblåsningen och vid slutsignalen, men Brwa Nouri var säker från elva meter och Östersund kunde återta ledningen. Trots att Gustavo hoppade in och bytte av Durmaz och trots en liten forcering i slutet lyckades inte Assyriska kvittera. 3-2 blev slutresultatet.

Startelvan: Malmvkist; Durmaz, Konwea, Malmborg, Eriksson; Jacobsson, Holster, Makdessi; Nilsson, Genc, Demir

Efter två raka bortamatcher ställs Assyriska härnäst mot Brommapojkarna hemma på Södertälje Fotbollsarena, avspark 16.00 nu på lördag den 30 maj.