Två derbysegrar på tre dagar

Yacine Si Salem och Ibrahim Maaroufi är herrarna som provspelade för ett eventuellt kontrakt och en förlängning på sitt proffsäventyr. Assyriska ställde i alla fall upp med Andreas Haddad och Rani Besara som mittbackar, en lite ovanlig syn. Att Rani vikarierat där och skött det bra har vi tidigare varit med om men att Andreas skulle kliva in och dirigera backlinjen så som Franco Baresi en gång i tiden gjorde var lite överraskande. Mittbacksparet var i princip felfria.


Inledningsvis var tempot lågt där båda lagen mest kände på varandra. Yousef Yousef hade en fin boll som gav Younes ett "nästan" friläge men Syrianskas målvakt var med på noterna och avvärjde. Syrianskas anfall kom oftast via Assyriskas högerkant som ofta belastades med två extra spelare. Om Assyriska var det något bättre laget i början av första halvlek så tog Syrianska över något i mitten, först skulle en frispark som studsade lite vilt i straffområdet snappas upp av en SFC spelare som vände och prickade insidan av stolpen. Kort därefter fick Besim Kunic ett friläge som dock sköts högt över.


Assyriska reagerade genom att höja passningstempot en aning och tog tillbaka taktpinnen. Innan första halvlek blåstes av dömde domaren straff i en situation som kanske borde blåsas av för offside. Domaren tyckte dock att bollen aldrig gick fram till offsidestående spelare. Fram klev Yacine, en av Assyriskas provspelare. Straffen kanske går till historien som den sämsta någonsin, en "Panenka" lobb över ribban. Kort därefter blåser domaren för halvtid.


I halvtid gjorde Assyriska ett byte, in kom Jerome Tibbling Ugwo mer känd som "CJ". Jag har själv följt honom på fältet under Ghassans ledning och imponerats. Med "CJ" på topp fick Assyriska lite mer tyngd, en fin kombination där "CJ" tar emot boll och passar vidare till löpande Yousef Yousef som med vänstern försöker knorra in den i bortre var en fröjd för ögat. Bollen smet dock precis förbi stolpen. Här kändes det som om Assyriska tog över matchen.


Kort därefter bröt Yacine ett uppspel, passade fint vidare bollen som vallades vidare till inhoppande Paul Noah som drev längs högerkanten och hittade Yacine som fortsatte med sin löpning, en bredsida senare var Assyriska i ledning. Efter målet skapade Assyriska de hetaste chanserna med Syrianska som stack upp med några farligheter utan att på riktigt få ett ordentligt tryck. I absolut sista anfallet drev Paul bollen i en snabb omställning och lyckades hitta Ibrahim, den andra provspelaren som placerade bollen vid vänstra stolpen till 2-0.


Totalt sett en rättvis seger och en gedigen laginsats i en tempofattig match med en hel del närkamper. Extra plus till Paul Noah som kom in och assisterade till båda målen, Yacine som tog för sig mest av provspelarna och mittbacksparet Haddad och Besara. U-21 har nu sju raka matcher utan förlust och toppar serien med en match mer spelad. Imponerande.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩