Straffade på stopptid

Med bara en förlust i bagaget kom Jönköping Södra till Södertälje för möte med stadens stolthet. Drygt tjugo minuter senare stod det redan 0-2 på resultattavlan då ett uruselt Assyriska misslyckades totalt med matchplanen och spelarna såg mer virriga än självsäkra ut. Det krävdes en halvtidsvila innan AFF ryckte upp sig - och då gjorde man det rejält. Alexander Nilsson dunkade in reduceringen via ribban och Assyriska belägrade sedan Jönköpings straffområde, där man vaskade fram chans efter chans. Nyinbytte Gustavo Blanco var två gånger om nära att få hål på de gröna, medan Christoffer Erikssons rungande halvvolley mot krysset mirakulöst räddades ut till hörna.

In hann också Aziz Corr-Nyang och George Makdessi komma in för att bidra till Assyriskas jakt på 2-2. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid mötte så Gustavo ett inspel från högerkanten och stötte in kvitteringen inför ögonen på en lättad och lycklig hemmapublik. Trots chanser att hamra in 3-2 och fullborda vändningen kom i stället en långboll mot Tommy Thelin, varpå Robin Malmkvist missbedömde situationen och rev ner anfallaren. En säker straff senare hade Jönköping återtagit ledningen och det på stopptid. I matchens döende sekunder fick så Fredrik Holster ett gyllene läge att kvittera, men det normalt så fruktade skottet gick utanför.

Startelvan: Malmvkist; Durmaz, Awrohum, Malmborg, Eriksson; Jacobsson, Holster, Nilsson; Demir, Genc, Brandeborn

Nu på lördag spelar Assyriska borta mot GAIS, avspark 16.00 på Gamla Ullevi. Därefter väntar ett tre veckor långt uppehåll innan man möter Utsikten. Samtidigt går AFF en kamp mot klockan för att rädda elitlicensen och undvika att flyttas ned till division ett på samma sätt som man flyttades upp till Allsvenskan 2005. Mer info följer inom kort.