På västfronten tre poäng

Tränare Valentic möblerade om i backlinjen och flyttade in David Durmaz centralt för att denne skulle bilda mittlås med Linus Malmborg. På kanterna fick Isa Demir och Christoffer Eriksson operera, och genast såg vi ett Assyriska som tog tag i taktpinnen med en helt annan dimension än tidigare i sitt spel. Demir och Eriksson fyllde på och öppnade upp två kanter, samtidigt som de centrala spelarna satte hög press på GAIS backlinje. Det gav utdelning på en hörna. Då han för dagen var mittback smög Durmaz in i offensivt straffområdet och vräkte in 1-0 efter en nickskarv av kapten Malmborg. 33-årige Durmaz gjorde därmed sitt första tävlingsmål för Assyriskas a-lag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Efter en briljant första halvlek gick Assyriska sedan på knäna i andra. GAIS bjöds in i matchen, och främst var det inbytta kvicksilvret Petrit Zhubi som oroade det rödvita försvaret. "Valli" slängde in Christopher Brandeborn mot George Makdessi och sedan Rani Besara mot Mattias Genc. Tyvärr skadade sig Besara omgående och fick ge plats för Christer Youssef, som återigen fanns med i truppen efter skadan mot Sirius i maj. Det var just Youssef som med högern stötte fram en boll mot en för dagen fantastisk Gustavo Blanco. Argentinaren klackade elegant fram Brandeborn och Assyriska kom i ett gyllene anfallsläge som slutade med att en bollhållande Brandeborn snubblade fram bollen, varpå Gustavo fångade upp, rundade målvakten och rullade in 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Startelvan: Malmvkist; Demir, Durmaz, Malmborg, Eriksson; Nilsson, Jacobsson, Holster, Makdessi; Genc; Gustavo

Assyriska vill passa på att tacka Gustavo Blanco för hans korta tid i klubben, där han totalt hamrade in fyra mål och avslutade med att vara bäst på planen i sin sista matc där han tog hemjobbet, vann duellerna, spelade intelligent och nätade. Samtidigt är det på sin plats att säga tack till Jani Tanska, som var stabil i de matcher han fick spela och som nu lämnar klubben även han. 

Nu väntar uppehåll i tre veckor innan Assyriska inleder höstsäsongen hemma mot Utsikten den 19 juli. Till dess går kampen mot klockan vidare för att rädda elitlicensen och därmed landslagets plats i den svenska elitfotbollen.

#NyaAssyriska

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩