Segerviss Cederqvist tror på fysisk match

Två utlandssejourer har det hunnit bli för Pär Cederqvist genom åren. Efter 24 gjorda mål på 57 matcher i Öster bar det av till Norge och Raufoss IL i andraligan med succé och tio gjorda mål på elva matcher som resultat. Walsall FC som då spelade i brittiska League 2 var snabbt framme och signade honom, där skador tyvärr satte stopp för anfallaren.

- I Norge gick det jättebra, men i Walsall blev jag skadad när jag just kommit in i det. Istället för träning med laget blev det en massa rehabtid. Totalt blev det tio matcher i England innan Cederqvist vände hem till Sverige igen.

Klokare på planen

Genom åren som har gått har Cederqvists roll på planen ändrats. Från att vara en hårt jobbande anfallare som löper mycket har han blivit bättre på att läsa spelet och står istället rätt på planen.

- Jag tycker att jag har blivit smartare på planen. Med tiden lär man sig var man ska stå, då slipper jag springa lika mycket - man är ju inte ung längre - men målen fortsätter komma, så någonting gör jag ju rätt, säger Cederqvist med ett skratt.

Koll på Assyriska

Om tisdagens match mot Assyriska tror Pär Cederqvist att det blir en hård kamp.

- När Assyriska får igång sitt rullande är det svårt att få stopp på dem, det är upp till oss att sätta en hög press och störa dem i uppspelsfasen, säger Cederqvist som drog på sig en lårkaka efter sommaruppehållet och som resultat fick agera inhoppare i senaste matchen mot Degerfors. Omvänt har det istället gått bra i de matcherna som vi har fått en tidig ledning - men så är det ofta på den här nivån, säger den rutinerade Cederqvist som har koll på Assyriska efter inte mindre än 18 möten genom åren.

Värnamo som ligger precis över strecket i årets Superettan spelade 1-1 mot Degerfors i senaste omgången. Trots det tror Cederqvist på vinst när Assyriska gästar Värnamo på tisdagskvällen. 

- Vi kommer gå för vinst, 2-1 till oss, avslutar Cederqvist.

Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩