Veteranen vände vinden

Christer Youssef stod för ett drömmål, men det räckte inte till poäng.

Närmare hundra Assyriska-supportrar hade sökt sig till Finnvedsvallen på tisdagskvällen. Deras landslag kom med en 7-1-seger i ryggen, men utan avstängde Mattias Genc som offensiv kraft. Snarare än anfallsspelet hade dock AFF stora problem i försvaret, där Kyle Konwea var saknad med sina snabba kliv. Det började dock bra. Alexander Nilsson sticker som vanligt på djupet och stör motståndarna tillräckligt för att bollen kan rulla ut till Christer Youssef. Den vänsterfotade kreatören drar iväg en chipp med högerfoten och en perfekt båge senare står det 0-1.

Värnamo kan dock replikera i minut 34 efter först Issam Jebalis viktiga djupledsboll och sedan Per Cederquists kloka sidledsboll. Dzenis Kozica lyfter in kvitteringen och lagen går till halvtidsvila med delad pott. Halva andra halvlek har spelats när Cederquist utnyttjar sin fart, springer sig fri på ännu en kontring och iskallt lobbar in 2-1 till hemmalaget. Han avslutar sedan med att slå spiken i kistan när klockan står på 87, och närmare än en ribbträff från Aziz Corr-Nyang kommer inte Assyriska en reducering.

Startelvan: Malmkvist; Demir, Durmaz, Malmborg, Eriksson; Jacobsson, Holster, Youssef; Nilsson, Gustavo, Brandeborn

Trots friska vindar i seglen efter 7-1-segern och trots en bra träningsvecka förlorar alltså Assyriska rättvist mot Värnamo. Det är ganska uppenbart att man har stora problem mot just detta lag, eftersom de blåvita var närmast segern även på Södertälje Fotbollsarena i våras. I kväll kom inte många AFF-spelare upp i normal standard, men redan på lördag finns chans till revansch. Då kommer nämligen serietvåan Östersund på besök till Södertälje.