Bollinnehav och snabb återerövring nyckeln till vinst

Tisdagens match mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen slutade med en snöplig 3-1-förlust för Assyriska där bortalaget aldrig riktigt lyckades ta kommandot i matchen på det sättet som supportrarna är vana vid. Trots ett tidigt ledningsmål efter en läcker chipp signerad Christer Youssef lyckades inte Assyriska hålla undan resten av matchen.

- Det är aldrig kul att förlora och nu blev vi straffade när vi ville gå framåt, summerade Valentic matchen mot Värnamo. Vi vet vad som gick snett och har utvärderat det, men nästa match är alltid den viktigaste, la han till.
Veckan som har gått har för Assyriskas del annars inneburit återhämtningsträning för att på bästa sätt vara förberedda när serietvåan Östersunds FK står på andra planhalvan. Men "Valli" har koll på vilka motståndarna är.

- Östersund är ett lag med hög kvalitet i hela truppen och vi vet att de inte tycker om att hålla i bollen. Vi kommer att behöva göra dem obekväma genom att spela bollen på deras planhalva och hota dem med våra offensiva spelare. Samtidigt måste vi vara blixtsnabba med att sätta in den första pressen direkt om vi tappar bollen och inte låta dem spela den långa bollen bakom vår baklinje.

Lagen har mötts totalt sju gånger sedan det första mötet i Div 1 Norra 2007 där Assyriska har fått med sig tre poäng i fyra av matcherna och Östersund har vunnit två matcher. Senast de båda lagen stötte samman slutade matchen 3-2 i jämtlänningarnas favör.

- Vi vet att det blir en jämn match. Nästan alla matcher mot ÖFK har slutat med uddamålsseger för något av lagen. För att vinna den här gången kommer vi att behöva vara extremt disciplinerade i försvaret och samtidigt våga spela och gå framåt med våra offensiva spelare, avslutar "Valli".
Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩