Assyrisk tv-kanal i USA sänder två dagar i rad för att rädda sitt landslag

Foto: Redaktionen

Som ett sätt att hjälpa Assyriska att klara elitlicensen har den amerikansk-assyriska kanalen ANB arrangerat ett två dagar långt tv-program som kommer att behandla Assyriska FF och dess fortsatta existens. Med i studion kommer bl.a. spelare från Assyriska vara. Dessutom kommer den prisbelönte dokumentärfilmskaparen Nuri Kino att delta från studion i Södertälje.


Nuri Kino, känd för ANB:s tittare från sina resor i USA och som sedan tidigare deltagit i många program. Kino är känd journalist, aktivist, men också Assyriskasupporter. Han var en av två som producerade den prisbelönta tv-serien Assyriska - landslag utan land. Kino är en av initiativtagarna till den amerikansk-assyriska tv-showen som sänds i dagarna två, han var med igår och deltar även idag.
- Att hjälpa Assyriska är en självklarhet, vi behöver lite ljus i allt mörker. Assyriska FF och våra andra lag är kärlek och passion, de måste finnas kvar.


Assyrian National Broadcastings (ANB) ägare Ninos Ternian var i Södertälje för två månader sedan för att träffa styrelseledamöter och Zelge, han blev överväldigad av den kärlek och kampanda han fann här.
- Jag är otroligt imponerad över ert arbete och att så många ställer upp, som volontärer, för att hålla ihop laget. Det är min plikt att hjäpa er, nu fixar vi detta. Go AFF!


Programmet sänds med start kl 21 och håller på hela natten.

Se det live på nätet här: http://www.anbsat.com/watch-live/

Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩