Aziz stångade Assyriska till poäng

Ett Assyriska med tunn trupp lyckades skrapa ihop en slagkraftig elva till hemmamatchen mot Ängelholm. Även om Christoffer Eriksson spelade med hjälm var han där på sin vänsterbacksplats. Även om Isa Demir och Christer Youssef dragits med skador var de på planen för att bidra med en extra dimension på högerkanten samt kreativitet på innermittfältet. Men efter 21 minuter stod det 0-3 på resultattavlan innan någon hann begripa någonting. Inom loppet av tolv minuter drog gästerna nytta av ett sovande hemmaförsvar och kallduschen var ett faktum på Södertälje Fotbollsarena.

Men årets Assyriska har tagit ledningen med 4-0 i halvtid, vunnit med 7-1 i samma match, slagit just Ängelholm på bortaplan och... ja, gjort mål på hörna. Därför var det ingen slump att man vägrade vika ner sig trots 0-3 och med knappa halvtimmen spelad ordnade Fredrik Holster en ganska billig straff för hemmalaget. Fram stegade Christer Youssef, som var säker från elva meter och tände det rödvita hoppet. Fem minuter före halvtidsvilan snappade samme Youssef upp en långboll mot bortre stolpen och frispelade Aziz Corr-Nyang. Publikfavoriten dunkade upp bollen i nättaket och positiva vindar blåste över Arenan när lagen gick till halvtidsvila.

Men 2-3 blev inte 3-3 trots att Assyriska öste på från första minut i andra halvlek. Skottstatistiken landade på 22-7, hörnorna 14-3 för AFF, men varenda skott blev antingen blockerat av heroiska änglar eller gamle Assyriska-målvakten Oscar Berglund. När klockan tickade in på övertid fick dock hemmalaget en hörna från höger och vid bortre stolpen smög Corr-Nyang fram som om han aldrig gjort annat i sitt liv än att stå rätt i straffområdet. Aziz bredsidade in 3-3 i främre hörnet och läktaren exploderade i glädje.

Matchen var dock inte slut där. I den absolut sista minuten fick Assyriska plötsligt för sig att iscensätta ett bländande anfall, med väggspel, klacksparkar och flytande rörelse. Bollen hamnade hos Corr-Nyang, skottet täcktes ut till hörna och på hörnan tryckte Aziz iväg ett skott mot nättaket, som målvakten räddade rakt upp i luften. Bollen seglade upp, landade på ribban och stolpen och ut. Lättnaden över 3-3-målet hamnade plötsligt i skuggan av ett potentiellt 4-3-mål när domaren blåste av den dramatiska matchen, men alltjämt var det en vunnen poäng Assyriska till slut plockade.

Startelvan: Malmkvist; Demir, Durmaz, Malmborg, Eriksson; Holster, Youssef, Genc; Nilsson, Gustavo, Corr-Nyang

Assyriska visar alltså prov på lagmoral och kämparglöd när man hämtar upp 0-3 till 3-3 - frågan är när det senast hände? Nu gör man sig redo för match i Svenska cupen redan på onsdag, borta mot Sollentuna från norra Stockholm i en match som sparkar igång 19.30. Därefter väntar nykomlingen IK Frej på bortaplan på lördag, avspark 18.30.