Offensivt spelande Frej tar emot Assyriska

Ni spelade mot Ljungskile i söndags och hamnade i underläge rätt tidigt men lyckades kvittera i 90:e minuten, vad tar ni med er från den matchen?

- Vi gjorde ett litet avstamp efter förlusten mot Mjällby där vi pratade om hur vi spelar försvar och anfall. Efter det tycker jag att vi gjorde en bättre match försvars- och anfallsmässigt. Jag tycker att vi gjorde en bra match sett över 90 minuter och hade många chanser att göra mål och att till och med vinna matchen. Vi tar med oss det och en bra känsla från matchen mot Ljungskile, säger den tidigare fotbollsspelaren Bartosz Grzelak som fostrades i AIK.


- Det vi gjorde bra spelmässigt mot Ljungskile är att vi vågade hålla i bollen och bygga upp våra anfall. Mentalt är det starkt att trots att vi släpper in ett mål i 23:e minuten, faller vi inte ihop utan fortsätter att köra på och till slut kvittera. 


Vill spela en attraktiv fotboll 

Om lördagens match tror Grzelak att det kommer bli en underhållande match som mycket väl kan avgöras i slutminuten. Han betonar att det första målet inte nödvändigtvis behöver bli matchavgörande, 

- Jag tror att det blir en jämn match och det är ju inte så ovanligt att en jämn match avgörs i slutminuten. Assyriska har flera skickliga spelare offensivt, den offensiva uppsättningen ser riktigt bra ut och flera av dessa spelare kan avgöra en match, säger Grzelak som betonar att Frej och Assyriska är två lag som spelar en attraktiv fotboll.


- I många matcher är första målet viktigt för att stänga matchen, men i den här matchen blir nog inte första målet så viktigt för att det inte är två lag som parkerar bussen så fort man gör ett mål. Det jag har sett av Assyriska är att de spelar en rolig fotboll och vi strävar också efter att spela en attraktiv fotboll, därför tror jag att det blir en bra match.


- Tabellmässigt ligger vi där vi vill ligga. Sedan har vi ju haft en del sämre perioder och en del bättre, men vi har gjort det bra med tanke på omständigheterna. Inför säsongen tog vi ju upp 15 spelare från division 1 och de poängen vi har är poäng vi har vunnit och kämpat ihop, inte fått gratis. Vi vill ju såklart vinna alla matcherna, men man får vara realistisk med tanke på att vi är nykomlingar. 


Bra koll på Assyriska

Grzelak menar att Frej lärt sig av förra matchen och inte kommer låta Assyriska föra spelet. 

- Jag har bra koll på Assyriska, jag lägger ner mycket tid på att studera motståndare och har koll på Assyriskas bra sidor och mindre bra sidor. Alla lag har ju bra och mindre bra sidor, det gäller bara att utnyttja de mindre bra. Det viktigaste är att hindra Assyriska från att hamna i ett bra momentum, det misslyckades vi med att göra och då blev det för svårt. Vi blev lite för tillbakalutade i presspelet och Assyriskas mittfältare fick komma rättvända med bollen och fick in bollarna bakom backlinjen, det blir viktigt att försvara sig mot. 


Finns det någon spelare man ska hålla extra koll på i IK Frej?

- Det är ju svårt att säga som tränare. Vi har ganska nyligen fått in två spelare som inte var med förra matchen, Viktor Nordin från Hammarby och Smajl Suljevic från Sundsvall som har startat lovande och förstärkt laget, det blir något nytt för Assyriska, säger Bartosz Grzelak som menar att Frej har goda chanser till att ta poäng på lördag.

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩