Malmkvist inför Sirius: "Vi är stärkta av förra årets motgångar"

Foto: Assyria TV

Hur laddar man om efter söndagens seger?
Det är klart det är lite eufori efter att man vinner en sådan match. Men så tätt spelschema som vi har så kan man inte gå runt och vara glad för evigt för då kommer man inte prestera bra. Givetvis ska man vara glad, men redan dagen efter började vi fokusera på matchen mot Sirius för vi vet att det kommer att bli en väldigt tuff match.

Den här matchen kan bli avgörande för hur det går denna säsong. Hur går vi in i den?
Jag ser oss lite som en outsider, för jag tror inte det var så många som förvänta sig att vi skulle ligga där vi ligger idag med tanke på hur det gick förra året. Vi behövde kvala för att hålla oss kvar och det har varit tufft ekonomiskt för klubben i år, man har ju tagit alla medel för att klara av elitlicensen så vi har ju inte haft de bästa förutsättningarna för att ligga topp fyra.

Hur kommer det sig att vi hänger med i toppen då?
Jag tror att väldigt många, inklusive jag, har blivit otroligt stärkta av förra säsongens motgångar. I år har det gått bättre så då har det inte funnits något att oroa sig för.

Tror du att vi vinner mot Sirius?
 Jag tror alltid att vi vinner.

Hur ska vi tackla Sirius?
Vi vet att Sirius är ett bra lag, speciellt på hemmaplan. För oss gäller det att hålla ett kompakt och bra försvarsspel samt vara effektiva framför mål men framför allt så ska vi kriga som vi gjorde i derbyt. Krigarinställningen i laget kändes helt fantastiskt. Men Sirius är ett bra lag som vi respekterar men går vi in med samma inställning och hjärta som vi hade när vi gick in i derbyt så tror jag att vi kan ge dem en fight.

Du har alltid varit lite av en publikfavorit och efter derbyt så kan man väl säga att du stärkte dina aktier. Vill du hälsa fansen något speciellt?
Under alla mina år i Assyriska så har det aldrig varit så stor publiksiffra i ett derby, det var en helt fantastisk stämning. Jag hoppas att ni förstår hur mycket ni betyder för oss, att ni verkligen höjer oss. Det är inte ofta vi får spela inför en sådan publik så givetvis höjer vi oss när ni är där och stöttar oss som ni gjorde och det är vi otroligt tacksamma för. Vi behöver stöd från läktaren och det vore fantastiskt att ha ett sådant stöd i de återstående sista matcherna för då tror jag vi skulle prestera bättre.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩