Gustavo och Genc erövrade Grimsta

De närvarande Assyriska-supportrarna hann inte ens komma tillbaka från halvtidspausen förrän det stod 1-1. De förstod ingenting. Första halvlek hade slutat 0-0, mållös trots att AFF skapat lägen för att spräcka nollan. Nu övergick en frustrerande första halvlek till en berg-och-dalbana i andra.

Det började med att nyinbytte Rani Haddad snappade upp bollen i den vänstra delen av offensiv planhalva, skar inåt och hittade Gustavo Blanco. På en touch serverade argentinaren sin anfallskollega Mattias Genc, som känsligt bredsidade in bollen i främre hörnet.

Knappt hann AFF jubla förrän BP kvitterade, men då kom Aziz Corr-Nyang dribblande på vänsterkanten. Med fel fot fick han iväg ett perfekt inlägg som Gustavo bara behövde knoppa in med pannan - men bara minuterna senare studsade bollen hemmalagets väg och ledde återigen till en kvittering.

Det blev dock Gustavo och Genc som fick sista ordet och lyckades erövra Grimsta IP. Genc vann en förlorad boll på högerkanten, svepte iväg ett inlägg med högerfoten och Gustavo behövde bara stöta in 3-2 i öppet mål. Chanser vaskade fram för att göra 4-2 innan domaren blåste av för fulltid.

Startelvan: Malmkvist; Durmaz, Awrohum, Malmborg; Makdessi, Holster, Nilsson, C Youssef, Corr-Nyang; Genc, Gustavo

I och med segern samt Varbergs förlust har Assyriska fortfarande häng på en fjärdeplats. Tre omgångar återstår av säsongen och nästa match är hemmamötet med Mjällby där AFF bjuder på fri entré - söndag den 18 oktober klockan 16.00.

Skribent:Zako Riko