Tim Söderström klar för Assyriska: "Jag är en explosiv anfallare"

Foto: Assyriska FF

Assyrier världen över lider i dag. Året avslutades med att staden Beth Zalin (Qameshlo), som bildades av assyrier på 1920-talet, drabbats av självmordsbomningar i går kväll. Minst 16 assyriska människoliv har skördats, flera har skadats och Assyriska FF som klubb riktar sina tankar till de drabbade och deras familjer.

Som ett litet ljus i mörkret vill AFF dock presentera ännu ett nyförvärv. Det rör sig om Tim Söderström, 21, som närmast kommer från Djurgårdens IF. Tim var utlånad till J Södra under den gångna säsongen när klubben tog hem Superettan och hann själv göra fem mål. Han har skrivit på ett treårskontrakt.

Tränare Tor-Arne Fredheim kommenterar värvningen:
- Tim är en intressant spelartyp där vi ser en utvecklingspotential i. Alltid i rörelse och med ett gott målsinne.

Även vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar:
- Tim är en ambitiös och duktig anfallare med hög arbetskapacitet. Vi är glada att kunna knyta honom till oss i tre år framöver. Han är ung och utvecklingsbar och väldigt skicklig i djupledsspelet. Tor-Arne har scoutat honom ett bra tag och vi kände även från föreningens sida att han passar in i den anfallsprofil vi letar efter. Det känns riktigt bra nu när allt är klart.

Redaktionen fick tag på Tim för en intervju.

Gratulerar till kontraktet, hur känns det?
- Det känns jättebra. Det är skönt att det är klart nu och det ska bli väldigt spännande att se hur det ska gå för både klubben och för mig individuellt.

Vem är Tim Söderström?
- Fotbollsspelaren skulle jag beskriva som en explosiv anfallare som gillar att utmana och som har bra bollbehandling. Som person skulle jag nog säga att jag är väldigt träningsdriven och har en ständig strävan efter att bli bättre.

Varför blev det Assyriska för dig?
- Efter att ha kollat runt men olika klubbar som var intresserade så tycker jag att Assyriska passade mig bäst. Assyriska och jag delar ambitioner och det känns väldigt bra.

Vad har du för ambitioner?
- Självklart att bli så bra som möjligt. Att hela tiden utvecklas och känna att jag blir bättre.

Någon hälsning till fansen?
- Jag hoppas att vi verkligen kan göra ett bra år tillsammans. Jag ser fram emot att lira för Assyriska och inför dess publik. Det ska bli riktigt kul.

Tack så mycket, då önskar vi dig ett gott nytt år och en god fortsättning.
- Tack detsamma!

Assyriska vill också meddela att sportansvarige Sargon Simonsson lämnar uppdraget från årsskiftet för att satsa på sin civila karriär. Sargon kvarstår dock i styrelsen och sportfrågorna leds som tidigare förmedlat av sportkommittén som består av Gabriel Isskander, huvudtränare Tor-Arne Fredheim, assisterande tränare Fredrik Samuelsson, Ninip Kino och Fehmi Tasci. Fler nyheter och förändringar kring truppen kommer inom kort.

AFF önskar alla sina fans, medlemmar och sponsorer ett gott nytt år!
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩