Daniel Sliper klar för Assyriska: "Det är här jag vill vara"

Vice ordförande Gabriel Isskander och nyförvärvet Daniel Sliper

Vice ordförande Gabriel Isskander och nyförvärvet Daniel Sliper · Foto: Assyriska FF

Daniel Sliper kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2009. Vänstermittfältaren gjorde åtta mål i sin debutsäsong och växte snabbt fram till att bli en tongivande spelare för "Giffarna".

28-åringens kontrakt med klubben löpte ut efter fjolårssäsongen och nu är han klar för Assyriska. Sliper har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Tränare Tor-Arne Fredheim ger koncist sin syn på spelaren:
- Sliper är en snabb poängspelande yttermittfältare med erfarenhet.

Även vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar nyförvärvet:
- Daniel har vi länge haft ögonen på och nu fick vi chansen att slå till. Då tvekade vi inte en sekund. Det är en snabb ytter som är farlig utanför straffområdet. Han passar väl in i Tor-Arnes fotbollsfilosofi med bland annat mycket fart i anfallsspelet.

Redaktionen fick tag på Daniel för en intervju.

Välkommen och gratulerar till kontraktet. Hur känns det?
- Tack, det känns jättebra. Det känns bra att komma till ett lag som kommer att vara i toppen av Superettan och kriga om de allsvenska platserna. Det känns väldigt inspirerande.

Varför blev det just Assyriska?
- Det fanns några klubbar som var intresserade, men efter att ha suttit med Tor-Arne så blev jag mer och mer övertygad om att det är här jag vill vara. Gillar blandningen av Tor-Arnes tankar och truppen. Jag tror stenhårt på spelarna som är i truppen idag. Det ska bli riktigt kul att spela med dem.

Beskriv dig själv som spelare.
- Jag ser mig själv som en spelare som gärna vill gå i djupled, jag vill gärna vara i boxen och är helt enkelt en poängspelare. I Assyriska kommer jag nog att bidra med lite rutin, med mitt CV så att säga. Sen så är jag en bra lagspelare.

Vad har du för förväntningar av säsongen som kommer?
- Jag har väldigt höga förväntningar och det är framför allt på sättet vi kommer att spela fotboll på. Sedan förväntar jag mig givetvis att vi ska vara i toppen och kriga. Just nu känns det väldigt inspirerande och kul.


Assyriska FF hälsar Daniel välkommen till klubben.
Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩