Soon Yong Yoon klar för Assyriska - Makdessi förlänger

Foto: Assyriska FF

Sedan tidigare har AFF hämtat in sju spelare inför säsongen 2016. Nu kan klubben meddela att en åttonde kommit in. Den sydkoreanske innermittfältaren Soo Yong Yoon, 20, lånas in säsongen ut från Djurgården.

Tränare Tor-Arne Fredheim säger så här om förstärkningen:
- Yoon lånas in från Djurgården och har anpassat sig i Sverige under ett års tid. En ung, utvecklingsbar mittfältare.

Även vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar:
- En spelare som imponerat på Djurgårdens ledning och det är lätt att förstå varför. Hårt arbetande mittfältare som kommer göra stor nytta för oss i år. Han kompletterar våra befintliga mittfältare väl. 

Redaktionen fick tag på Soo Yong Yoon för en liten intervju på engelska.

Välkommen till Assyriska! Hur känns det?
Tack, jag är väldigt glad över att vara här.

Varför blev det Assyriska?
Här kan jag få chans att visa mina kvaliteter och utvecklas som spelare.

Hur är du som spelare?
Jag är en central mittfältare som är bra i defensiven och i passningsspelet.

Hur hamnade du i Djurgården?
Jag spelade i England när en scout från Djurgården fick upp ögonen för mig och ordnade en övergång till klubben. Jag har varit i Sverige i ett år.

- -

Det står även klart att den egne produkten George Makdessi, 24, förlänger med ytterligare en säsong. "Jojo" gör därmed sin åttonde raka säsong i den assyriska a-lagströjan.


Grattis till kontraktet, "Jojo". Hur känns det?
- Det känns jättebra. Det har inte varit helt klart vad jag ska göra och det fanns lite intresserade klubbar, men jag ville stanna. Så nu känns det riktigt bra. Det här är min familj.

Du skadade dig i senaste träningsmatchen. Vad hände?
- Jag fick en boll på djupet som jag gick på. Jag blev kapad av en back och fick en stämpling på hela smalbenet. Det är svullet, men svullnaden har gått ner. Jag tränade i dag lite lätt, och ska kanske träna på fredag, kanske spela på lördag.

Vad förväntar du dig av AFF och av dig själv i år?
- Jag hoppas att vi har lika positiv anda som förra året. Det hände ganska mycket runtomkring med skador och ekonomisk kris, men vi gjorde det bra. Jag tror också att jag som spelare har mognat. Som helhet tycker jag att jag gjorde min bästa säsong förra året. I år, om jag inte blir skadad, tror jag att det kan bli mitt år.

Tor-Arne Fredheim kommenterar förlängningen av "Jojo":
- Han är en irrationell och teknisk mittfältare med lång rutin i Superettan. Han ger alltid 100 % i alla lägen.

Gabriel Isskander fyller i:
- Det gläder mig mycket att vi knutit till oss George ett år till. Han gör sin åttonde säsong för AFF och gjorde sin bästa säsong förra året. Vi hoppas att han tar ett steg till i sin utvecklingskurva i år. En väldigt fin kille utanför plan också och vi unnar honom all framgång. 


Assyriska FF hälsar Soon Yong Yoon välkommen till klubben och hoppas få se både honom och "Jojo" Makdessi vråla ut sin glädje i den rödvita tröjan.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩