Gilgamesh Oyal och Shatil Khoury får a-lagskontrakt

Foto: Assyriska FF

Det är alltid glädjande när egna produkter tar klivet till seniorlaget - och därför värmer det i allas våra Assyriska-hjärtan att 17-årige yttern/offensive mittfältaren Gilgamesh Oyal och 19-årige anfallaren/yttern Shatil Khoury nu har skrivit a-lagskontrakt.

Shatil kommer att lånas ut till Södertälje FK över säsongen 2016, innan han återvänder till AFF inför nästa år. Gilgamesh kommer att redan i år vara med och konkurrera med sina rödvita lagkamrater.

Grattis till kontrakten, grabbar. Hur känns det - Shatil?
- Det känns skönt. Man har kämpat för det här i så många år i klubben och sedan man var liten har målet varit att nå a-laget. Det är ett kvitto på att man har gjort något bra, men det är heller inget man ska vara nöjd med, utan man ska fortsätta kämpa nu.

Gilgamesh?
- Det känns jätteskönt för mig med. Det är mycket efterlängtat. Jaga ar väntat på det här och som Shatil sa är det att kvitto på att man gjort något bra.

Och du, Gilgamesh, fick hoppa in i Svenska Cupen mot Värnamo. Berätta hur det kändes.
- Det var en jättespeciell känsla. Oväntat, men det var en känsla som inte går att beskriva. Det kändes overkligt. Att få bytas in mot en allsvensk ikon från AIK (Kenny Pavey) och så står du där på planen, kollar runt och tänker: "Är det en dröm eller lever jag verkligen?". Efter matchen hann jag smälta det och då kändes det skönt att jag fått göra min debut.

Shatil, du är utlånad till SFK säsongen ut. Hur känns det?
- Jag har fått positiva vibbar därifrån. Jag har fått spela varje match från start och tränaren tror på mig. Det är ett bra steg för min utveckling.

Nu får ni beskriva varandra. Shatil, vad är Gilgamesh för spelartyp?
- En väldigt skicklig fotbollsspelare som spelar mycket med huvudet. Smart, teknisk och med en jättefin touch. Framför allt är han bäst på att slå avgörande passningar och hitta sina medspelare, och att söka sig till fria ytor. Han har mycket fotboll i sig.

Gilgamesh, hur är Shatil?
- Han är en sällsynt spelartyp. Snabb, stark, bra teknik och gör mål från alla vinklar. Och så är han en kämpe som löper i 90 minuter, som kämpar för laget och tar väldigt mycket ansvar.

Ni är två unga assyrier som nu kommer att representera Assyriska FF. Känns det extra i hjärtat - Gilgamesh?
- Det är med stor stolthet jag kommer att bära tröjan, klubbmärket och flaggan. Jag känner definitivt av landslagskänslan.

Shatil?
- Det har alltid varit ett mål att nå a-laget så självklart är det en speciell känsla.

Och vad har ni för drömmar - Shatil?
- Nå utomlands och bli så bra som möjligt. Med Gud vid min sida tror jag att jan komma långt.

Gilgamesh?
- Också nå utomlands och få spela i de stora europeiska ligorna. Men det är en lång väg dit och man lever inte bara på talang. Man måste kämpa hårt och kriga sig dit.

Snabbfakta, Gilgamesh Oyal
Född: 28 november 1998
Position: Ytter/offensiv mittfältare
Favoritlag: Palermo
Favoritspelare: Paulo Dybala
Favoritfilm: Greven av Monte Cristo och Goal
Favoritmat: Kutle (assyriskt)
Motto: Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag intet ont, ty du är med mig.

Snabbfakta, Shatil Khoury
Född: 29 januari 1997
Position: Anfallare/ytter
Favoritlag: Chelsea
Favoritspelare: Didier Drogba
Favoritfilm: Sagan om Ringen och Hobbit
Favoritmat: Lahmb'adjin (assyriskt)
Motto: Allt förmår jag i Honom som giver mig kraft.


Assyriska FF önskar grabbarna hjärtligt välkomna till a-laget. Förhoppningen är att både Gilgamesh och Shatil, med huvudet bland molnen och fötterna på jorden, kan göra oss stolta.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩