Tor-Arne vill se ett hårt jobbande AFF

- Det är bara fortsätta jobba på, det finns inga genvägar - det är hårt jobb som gäller för att vända trenden, betonar Tor-Arne Fredheim.

- Det är bara fortsätta jobba på, det finns inga genvägar - det är hårt jobb som gäller för att vända trenden, betonar Tor-Arne Fredheim. · Foto: Assyria TV

Assyriska tar emot Halmstads BK på Södertälje Fotbollsarena på söndag. Gästande Halmstad kommer till Södertälje med tre raka vinster i bagaget och sex gjorda mål på de tre senaste matcherna. Assyriska kommer till spel med tre förluster men ska jobba hårt för att bryta den negativa trenden. Assyriskas senaste match, borta mot Åtvidaberg slutade i förlust trots en stark första halvlek, efter att hemmalaget vänt matchen på sju minuter med två mål i den 72:a och 79:e minuten. Dessförinnan hade Daniel Sliper gett AFF ledningen i den 31:a minuten. Tränare Tor-Arne Fredheim har planen klar för vad som ska göras på söndag.


- Det är ju många faktorer som spelar in. För att vinna krävs det mycket och vi har ju haft tre uddamålsförluster nu på sistone, och de sista två matcherna har vi inte spelat bra i andra halvlek. Vi har varit väldigt bra i första halvlek och det är det vi analyserar, om vi blir för passiva när vi gör mål och hur vi ska agera för att fortsätta att ha initiativet. Nu senast låste sig spelet i andra halvlek efter en bra första halva.


För att lösa problemet finns inga enkla tricks eller genvägar, Tor-Arne betonar att lösningen är att jobba stenhårt men berättar att laget fokuserat på lite olika delar under veckan som gått.


- Det är bara fortsätta jobba på, det finns inga genvägar - det är hårt jobb som gäller. Vi jobbar hårt på att förbättra försvars- och anfallspelet. Den här veckan har vi jobbat lite mer på försvarsspelet, vi ska inte stå på hälarna utan vi vill jobba framåt i försvaret. Vi ska vara på tå i försvarsspelet och jobba på det sättet. Men vi slipar så klart även på anfallspelet hela tiden också, berättar Tor-Arne som själv spelade som forward och yttermittfältare i det IFK Norrköping som tog allsvenskt guld 1989.


Ett målglatt lag

På söndag tar Assyriska alltså emot serieledaren Halmstad som tog ett steg ner från Allsvenskan förra säsongen. Halmstad som har bäst målskillnad i år med sju gjorda och två insläppta menar Tor-Arne kommer bli en tuff motståndare.


- Halmstad har gjort väldigt många mål och har en stor tung norrman (Alexander Ruud Tveter) där framme och även målskytten från J-Södra, Fredrik Olsson. De är väldigt målglada, just därför är det extremt viktigt att kolla på försvarsspelet - det kommer bli en svår match för oss. De spelar lite annorlunda från hur de spelat tidigare. De brukar ju spela en väldigt rak 4-4-2-fotboll men spelar med lite mer variation och 5-3-2, även om de i stora drag har kvar samma spelidé, säger Tor-Arne som mött HBK både som spelare och som tränare. 


Hur ser skadeläget ut i truppen?

- Soo Yong Yoon, Kenny Pavey, Gabriel Valongo Da Silva och Gogo Makdessi är fortfarande skadade och tyvärr inte tillgängliga för spel i helgen. Mamadou Wague är tillbaka och det är bra för oss, avslutar Tor-Arne Fredheim. 


Assyriska FF - Halmstads BK

Söndag 15.00 Södertälje Fotbollsarena

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩