Sliper medveten om HBK:s styrkor

Daniel Sliper i kamp om bollen i premiärmatchen mot Dalkurd.

Daniel Sliper i kamp om bollen i premiärmatchen mot Dalkurd. · Foto: Assyria TV

Du har varit i Assyriska ett tag nu, hur känns det?

- Jag tycker det känns jättebra. Jag kom in i laget och klubben ganska snabbt och jag trivs väldigt bra i klubben. Det är kul att gå på träningarna varje dag och just nu känner jag att det är riktigt kul att spela fotboll även om det inte riktigt gått vår väg. Men jag trivs riktigt bra måste jag säga.


Du har hunnit med två mål under säsongsinledninge. Hur är formen?
- Det känns bättre och bättre hela tiden. Känslan är bra på träning men samtidigt känner jag att jag har mer att ge - samtidigt tycker jag att det har gått bra de matcherna jag har spelat. Jag vill fortsätta på den inslagna vägen, hjälpa laget mer och plocka fler trepoängare.


Appropå trepoängare, det har inte blivit så många för AFF hittills i år, hur ser du på det?
- Jag tror att det handlar mycket om tillfälligheter. Vi har verkligen inte hunnit spela ihop och ett annat problem som vi har är att vi spelar mindre bra under längre perioder. Det ska räcka med att vara effektiv och stabil i ca 70-75 minuter för att vinna en match men nu har det varit mycket mindre. Senast spelade vi bra i 45 minuter och sen dåligt i 45 minuter, då kan motståndarna avgöra matcherna. Vi har pratat om det och det ska bli bättre - allra helst ska vi ju givetvis spela bra i 90 minuter.


Vad tror du om Halmstad?
- Det är ett bra lag, på förhand ett av de bästa i serien. De kommer från allsvenskan och känns starka då de lyckats behålla spelare så det kommer verkligen bli tufft. Det känns som en inspirerande match för oss som har gått lite sämre. Jag hoppas att vi kommer att styra matchen men är ganska säker på att Halmstad kommer att försöka ha en hel del boll. Vi måste lira lite smartare än vad vi har gjort och inte åka på någon omställning, speciellt med tanke på att de har snabba forwards. Vi ska hitta tillbaka och utnyttja våra chanser när vi får dem.


Vem ska man se upp med i motståndarlaget?
- Det jag känner till är att de har en ganska stabil backlinje och en duktig målvakt. De har en playmaker, Barney, som dessutom är en duktig poängspelare. Det finns ett par som vi ska se upp med men vi får inte tänka på det för mycket utan istället försöka fokusera så mycket som möjligt på oss själva för om vi lirar bra då kommer vi att vinna.


Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩