Jämnheten nyckeln för AFF

Foto: Assyria TV

Assyriska kliver in i Superettans sjätte omgång på söndag i bortamatchen mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen. Assyriska, som i skrivande stund ligger på 15:e plats, ställs mot tabellfemman från Småland som senast nollade fjärdeplacerade Ängelholm och samtidigt lyckades göra fyra mål. Mot Halmstad, som Assyriska ställdes mot senast, lyckades Assyriska inte bryta den negativa trenden utan förlorade med 0-2. Inför matchen mot Värnamo vill Tor-Arne Fredheim se Assyriska göra det de gjorde bra mot Halmstad, men ännu bättre.


- Vi stängde igen butiken försvarsspelsmässigt men de fick ändå två mål, så det var ju surt. De hade tre skott på mål och två av dem gick in, varav ett var en frispark och det andra ett misslyckat inlägg. Men jag är nöjd med försvarsinsatsen mot Halmstad, anfallsmässigt tycker jag att vi skapar tillräckligt många målchanser för att göra några mål. Det är bara att trumma på, det vi gjorde bra mot Halmstad får vi ta med oss och göra ännu bättre mot Värnamo, säger Tor-Arne.

Tränare Fredheim menar att laget måste kunna göra en bra insats matchen igenom och trots att de kanske inte får styra och ställa hela matchen måste de fortfarande kunna freda sitt mål och ha ett bra grundspel.

- Vi skapar tillräckligt mycket chanser anfallsmässigt och stoppar dem försvarsmässigt, jag är nöjd med det vi gjorde. vi hade två dippar, men det var inte som under tidigare matcher då vi kunde göra en hel halvlek dåligt. Så vi måste prestera jämnt under 90 minuter. 


Bättre kvalitet på träningarna

Mot Värnamo på söndag tror Tor-Arne att vi får se ett hemmalag som kommer att spela med stor variation. 

- Vi måste helt enkelt se till att vi inte får några djupa dippar; vi måste spela ett stabilt försvarspel när vi inte spelar på toppen av vår förmåga och inte falla ur ramen och tappa kontrollen. Jag tror att de kommer att spela med stor variation, blanda lågt försvarspel med högt försvarsspel med snabba omställningar, det är något vi får vara beredda på, menar Tor-Arne.


Vilka spelare är inte tillgängliga för spel på söndag?

- Vi har ju inga avstängda. Kenny Pavey är tillbaka, Gabriel Valongo da Silva ser bättre och bättre ut för varje träning och nu är även George "Jojo" Makdessi tillbaka. Däremot är Soon Yong Yoon fortfarande skadad i benet och vi har haft lite sjukdomar i laget tidigare under veckan då Ken Fagerberg, Tim och Alex Perreira varit sjuka men blivit friska och är fit for fight. Den här veckan är den första som vi spelat elva mot elva med A-lagsspelare, det har ju medfört att det blir jämnare bättre kvalitet träningar, berättar Tor-Arne.

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩