Motståndarkollen: Athletic FC United

svenskfotboll.se

svenskfotboll.se

Assyriska tar emot Athletic FC United på onsdag för att spela nästa match i Superettan, den sjunde i ordningen. Motståndaren AFC United toppar Superettan med 13 inspelade poäng efter sex omgångar och kommer till Södertälje Fotbollsarena med en 32-vinst mot Ängelholm som inför förra omgången låg på tredje plats. 


Onsdagens motståndare AFC, som gör sin andra säsong i Superettan, har öppnat säsongen starkt. Inför förra året var AFC en av seriens nykomlingar och slutade på en stabil åttonde plats. Med fyra vinster, en oavgjord och en förlust har AFC visat att de är att räkna med i år och kan vara med och kämpa om en allsvensk plats. 


Inför säsongen 2016 har AFC förstärkt laget med de välmeriterade försvararna John Mensah med Premier League-spel och erfarenhet från två VM-turneringar med Ghana i bagaget och Jernade Meade som startat en Champions League-match för sin moderklubb Arsenal FC. Även Isa Demir som förra året spelade i Assyriska värvades inför säsongen till AFC. Dessutom har ytterbacken Erik Figueroa och Djurgårdenfostrade anfallaren Sasa Matic förstärkt AFC inför säsongen.


Sedan tidigare bildar Omar Eddahri och Othman El Kabir ett vasst anfallspar i AFC som förra året stod för 14 mål tillsammans. I år har de redan nätat fem gånger och assisterat till fyra mål och ser ut att fortsätta på förra årets inslagna väg. I fjolårets matcher mot AFF gjorde Eddahri och El Kabir tre mål. 


Förra säsongens matcher mot AFC United slutade med förlust med 1-3 och 3-0. På hemmaplan tog Assyriska ledningen genom Gustavo Blanco, men Othman El Kabir kunde kvittera från straffpunkten med sitt första av två mål. Därefter tog AFC ledningen med 2-1 och utökade ledningen på tilläggstid via Chidi Omeje som fastställde resultatet till 1-3. På Skytteholms IP som är AFC:s hemvist sedan 2013, slutade matchen 3-0 efter att AFC tagit ledningen innan halvtid och sedan utökat ledningen två gånger om varpå matchen slutade 3-0. 


Kortfakta Athletic FC United

Bildades: 2005 som Väsby United, 23/7 -12 som Athletic FC United

Hemmaarena: Skytteholms IP

Säsonger i Superettan: 2

Bästa målskytt 2014: Chidi Omeje (10 mål/23 matcher)



Assyriska - Athletic FC United
Tid och datum: 19.00 onsdagen den 11 maj
Plats: Södertälje Fotbollsarena





Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩