Motståndarkollen: Ängelholms FF

Foto: svenskfotboll.se

Ängelholm, som inför säsongen var nederlagstippade efter att stora delar av truppen lämnat på grund av ekonomiska bekymmer, öppnade tvärtemot förväntningarna starkt med tre vinster på de fyra inledande matcherna. Därefter har det blivit idel förluster med tre gjorda mål och nio insläppta mål på de tre senaste matcherna. Sin senaste match spelade Ängelholm mot Dalkurd och förlorade då med 1-2 på hemmaplan. 


Nya för året i Ängelholm är de två lånen från Malmö FF, målvakten Zlatan Azinovic och mittfältaren Oliver Stojanovic-Fredin. Azinovic, som fick hoppa in och vakta MFF:s mål under Champions League-kvalet 2015. Klubben har även plockat in amerikanen Ryan Finley, inplockad från Charlotte Independence, som tillsammans med Vladica Zlojutro delar ledningen i ÄFF:s interna skytteliga på två gjorda mål.


Assyriska och Ängelholm har inför dagens match drabbat samman 18 gånger, i nio av matcherna har ÄFF tagit alla tre poäng, fem matcher har slutat oavgjort och Assyriska har vunnit fyra.


Lagens senaste möte sinsemellan var en målrik historia på sensommaren 2015 i solen på Södertälje Fotbollsarena. Matchen slutade 3-3 efter att Ängelholm på bara 20 minuter sprang iväg med en 3-0-ledning. Assyriska lyckades dock äta sig tillbaka in i matchen och på övertid lyckades man kvittera genom Aziz Corr-Nyang. Matcherna mellan Assyriska och Ängelholm tenderar att vara underhållande för den neutrale supportern. Totalt hela 60 mål har det blivit i de 18 matcherna som lagen har spelat mot varandra.


Kortfakta Ängelholms FF

Bildades: 1976

Hemmaarena: Ängelholms IP

Säsonger i Superettan: 14

Placering förra året: 12 i Superettan

Bästa målskytt 2015: Fredrik Olsson (9 mål/25 matcher)

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩