Matchreferat: BP för svårt för Assyriska

Redan i inledningen av matchen lyckades BP ta sig igenom Assyriskas försvar. Den gången blåste domaren offside, men det skulle komma fler möjligheter för bortalaget som bara minuten senare tvingar Assyriskas målvakt Adrian Engdahl att ingripa på ett dubbelläge.

I den 18:e minuten orkade dock hemmalaget inte freda det egna målet och 1-0 var ett faktum efter en fin prestation av BP.

Efter en period där Assyriska tar sig in i matchen lyckas Assyriskas Jerome Tibbling Ugwo springa sig fri från kanten efter en misslyckad offsidefälla från BP. Avslutet pareras dock av BP:s keeper ut till en resultatlös hörna. Därefter tog BP över taktpinnen och utökade ledningen till 0-2 efter ett snöpligt självmål.

Assyriska gick ut till omklädningsrummet utan att ha fått igång sitt passningsspel under den första halvleken.

Med kvarten kvar sätter BP spiken i kistan i och med bortalagets femte mål för kvällen, 1-5. I slutskedet av matchen dömer domaren straff för Assyriska sedan Jerome Tibbling Ugwo dras ner i straffområdet. Han steppar själv fram till straffpunkten men missar dessvärre chansen att bli tvåmålsskytt - tråkigt med tanke på att han matchen igenom var den som BP-försvaret hade en del problem med.

Trots förlusten gör Assyriska en hyfsad match, men där brister i försvaret blottades av BP:s giftiga anfall. AFF:s U21-tränare, tillika den gamle försvarsgeneralen, Zoran Manovic har med andra ord en del att lära ut till sina adepter av sina kunskaper.

Från Assyriskas håll bör uppmärksammas Enlil Özmens och Benjamin Sampsons inhopp som höjde tempot i Assyriskas spel samt Jerome Tibbling Ugwos insats som lyckades röra om i BP-försvaret trots att han allt som oftast fick stångas mot fyra försvarare. I Brommapojkarna gjorde nummer 8 Daniel Stensson en fin match, där hans förmåga att sätta passningar till sina lagkamrater var framstående.

Skribent:Mrad Barsom