"Jobb, jobb, jobb" träningsveckans ledord

svenskfotboll.se

svenskfotboll.se

Efter sex raka förluster lyckades Assyriska bryta förlusttrenden mot Ängelholms FF med en fin 3-0-seger. Fredrik Holster inledde målskyttet på straff med sitt första mål för året och Mamadou Wague utökade och satte spiken i kistan med sina två mål som betydde 2-0 och 3-0. Fredrik Samuelsson berättar att inga större förändringar skedde och pekar på att vinsten är spelarnas förtjänst som gjorde en bra match.

- Vi har inte ändrat på så mycket i spelet, vi hade varken tid eller möjlighet att göra det. Men vi tryckte på en del små taktiska detaljer inför den matchen och det gav resultat. Vi ändrade på lite utgångslägen i anfallsspelet och det gav effekt, samtidigt gjorde vi tre mål på fasta situationer och det visste vi skulle bli avgörande. så jag kan inte ta åt mig äran för den här vinsten, den är spelarnas förtjänst, säger "Fredde" som tog över två dagar innan matchen mot Ängelholm.


- Varje match som vi vinner är spelarnas förtjänst, varje match vi förlorar tar jag på mig. Har spelarna gått ut på plan och presterat 100 % och vi ändå förlorar har jag gjort nånting fel.


Tuff match väntar på söndag

Halvvägs genom veckan efter matchen mot Ängelholm har Assyriska hunnit ha två träningar men har några kvar till nästa match. Fredrik tycker att energin på träningarna är bra och träningarna är nyckeln till vinsterna.

- För att vinna nästa match måste man ha en bra träningsvecka och det måste spelarna förstå, att dagens träning är årets viktigaste. Oavsett hur det har gått i den senaste matchen. Slarvar vi i träningen kommer det att kosta oss poäng, så enkelt är det. Jag utgår från att spelarnas energi är på 100%, och det har det varit men det tycker jag att man ska kräva också, menar Fredrik. 


På söndag möter Assyriska Varbergs BoIS i en match som Fredrik tror kommer bli tuff och svårspelad.

- Det är ett enormt bra lag vi möter vad gäller snabba omställningar och försvar. Sänker vi guarden och slarvar med defensiva omställningar eller slappnar av i fasta situationer kommer de att straffa oss. Vi har goda möjligheter att vinna, men då måste varje spelare springa mer än sin motståndare, varje spelare måste ta det hårda jobbet och varje spelare måste agera somom nästa situation är den sista i karriären. Gör vi det och följer vår matchplan kan vi vinna, slarvar vi i någon av de delarna av spelet kommer det bli tufft, säger Fredde som återkommer till hur viktig inställningen är.


Hur ser skadeläget ut i truppen?

- Det ser bra ut, vi har lite frågetecken kring Alex Pereira som fick lite känningar i ljumsken och klev av träningen igår (torsdag) och Fredrik Holster och Gustav Jarl har vilat lite på grund av överbelastning. Vad gäller Soon Yong-Yoon är han inte aktuell för spel. Vi har träningar framför oss men förhoppningen är att alla ska vara tillgängliga på söndag, avslutar Fredrik Samuelsson. 

 

Kortfakta Ängelholms FF

Bildades: 1925

Säsonger i Superettan: 5

Placering förra året: 5 i Superettan

Bästa målskytt 2015: David Johannesson (8 mål/27 matcher)


Assyriska - Varbergs BoIS
Tid och datum: 
18.00 söndagen den 22 maj
Plats: Södertälje Fotbollsarena
Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩