Laddad Linus vill se ett fokuserat AFF i derbyt

Linus Malmborg vet vad som gäller i Södertäljederebyn. På söndag leder han för tredje gången laget i ett Södertäljederby.

Linus Malmborg vet vad som gäller i Södertäljederebyn. På söndag leder han för tredje gången laget i ett Södertäljederby. · Foto: Assyria TV

I sin senaste match plockade Assyriska en poäng mot ett Ljungskile som kvitterade i den 30:e minuten. Assyriska tog tidigt ledningen genom Simon Strand, som på assist av Aziz Corr-Nyang dyrkade upp Ljungskiles mittlås och kunde springa in 1-0 med en försvarare hack i häl. Trots att det endast blev en poäng menar Linus att Assyriska ska hålla huvudet högt och bygga vidare på sitt spel från den matchen.


- Vi gjorde återigen en bra bortamatch på naturgräs och har mersmak efter den. Vi tar över totalt i andra halvlek och med lite bättre utdelning borde vi vunnit den matchen. Det känns ändå bra, trots att det bara blev en poäng gjorde vi en bra match. Ljungskile borta är alltid tufft och därför är det skönt att göra en bra prestation och fortsätta göra det vi jobbat på spelmässigt, säger Linus som nådde en milstolpe i AFF då han gjorde sin 74:e match i söndags.


- Vi fortsatte trumma på efter att vi gjort mål, det var i ett tidigt skede av matchen och det går inte att spela på resultatet då. Sen fick de sitt läge som de satte. Efter halvtid kom vi ut och svarade riktigt bra men fick inte in bollen. 


"Det blir en extra glöd"

Assyriska bytte som bekant tränare efter sju matcher. Tor-Arne Fredheim fick lämna och Fredrik Samuelsson som dittills varit assisterande fick kliva fram och ta över rollen som huvudtränare. För truppen har tränarbytet inneburit en injektion av energi, något Linus framhåller. Däremot finns det fortfarande saker att förbättra. 

- Vi ska fortsätta spela efter vår idé, det vi tror på och det vi tränar på. Vi måste vara så bra som möjligt i den offensiva boxen, men även i den defensiva boxen. Helt enkelt måste vi vara jämnare och ännu noggrannare över hela planen, säger Linus som nu gör sitt fjärde år i Assyriska. 


Ett derbys signum är intensiteten och känslorna, i de senaste två derbyna har det delats ut 12 gula och 2 röda kort, något som speglar bilden av Södertäljederbyna, menar Linus.

- Det är klart att det gör det, det blir en extra glöd, en extra taggning när vi möts och då är det lätt att bägaren rinner över ibland. Jag tycker att det är så det ska vara i ett derby. Det är en häftig tillställning för hela Superettan, det är bra att det brinner till lite extra. 


Att tippa ett derby eller ens försöka sig på att spekulera i hur matchbilden kommer att se ut är inte lätt. Linus - som gör sitt tredje derby som lagkapten för Assyriska - borde veta, istället är det andra aspekter som spelar in. 

- Stämningen är bra i truppen, alla vet vad som gäller. Vi har en bra trend, men i derbyn brukar det oftast vara dagsformen som blir avgörande, säger Linus som har Djurgårdens IF som moderklubb. Vi har sagt till varandra att vi inte kan tänka på vad vi gjort, utan allting handlar om den här fajten. Vi ska göra allt för att stå upp ordentligt och gör allt vi kan för att vinna. 


På frågan om det finns någon risk för underskattning av söndagens motståndare Syrianska, svarar Linus blixtsnabbt utan att tveka. 

- Nej, absolut inte. Det finns inte på världskartan. Det är en av säsongens höjdpunkter, vi kommer komma ut 100 % taggade och förberedda för att vinna den här matchen, säger Linus beslutsamt. 



Assyriska FF - Syrianska FC

Tid: Söndagen den 19 maj kl 18.00

Plats: Södertälje Fotbollsarena


Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩